Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд домовився про зниження цін на газ

Газоват 5224 перегляди

Опубліковано - 23.04.2019 13:02 | Всі новини | Версія для друку

Уряд домовився про зниження цін на газ
Уряд домовився про зниження цін на газ
Ціна на газ для населення у травні знизиться на 300 грн та продовжить падіння відповідно до світових ринкових тенденцій.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні є дуже добра новина. Я поставив жорстку умову монополісту Нафтогазу знизити ціну на газ. Урешті-решт вони сьогодні ухвалили рішення, що ідуть на зменшення цін на газ. Поки що у травні - мінус 300 грн. Ринки падають, я думаю, ця динаміка продовжиться. Це добра новина. Я радий, що у них запанував здоровий глузд", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що Україна має позбутися будь-якої залежності від іноземних ринків, збільшуючи власний видобуток газу.

"Я завжди був проти зростання ціни на газ. Людям важко платити, я це розумію. Але якщо у 2008 році старі політики приймають рішення підписати зобов’язання України, потім набирають під це борги, а потім я як прем’єр-міністр маю ці борги віддавати, - я не маю вибору. Це непопулярні рішення, які не подобаються ні мені, ні людям. Але якщо у Європі ринкові ціни падають, то чому Нафтогаз не приймає швидких рішень, а починають крутити це питання? Я їх попередив: якщо вони будуть маніпулювати цим питанням, то мені з ними не по дорозі. Як і більшості громадян України. Нафтогаз має виконувати соціальну функцію", - зазначив глава уряду.

Він також нагадав, що у новому контракті менеджменту Нафтогазу заробітна плата керівника компанії зменшена у кілька разів.

"Вони пішли на це. Крім того, у контракті було зобов’язання формувати більше власного видобутку, забезпечувати транзит. Але я хочу сказати Нафтогазу і всім керівникам: третього разу не буде. Я не буду ставити ультиматумів, я на наступний день на найближчому засіданні уряду запропоную ухвалити рішення", - додав премʼєр.

Як повідомлялося, за дорученням Кабінету Міністрів НАК “Нафтогаз України” спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. кубометрів (кінцева роздрібна ціна).

Цей механізм передбачає такий підхід: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену в постанові КМУ №867 від 19.10.18 р., ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова вартість газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.