Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС назвав нікчемним указ Путіна про спрощене надання громадянства РФ мешканцям окупованих територій

Влада 3668 переглядів

Опубліковано - 24.04.2019 18:41 | Всі новини | Версія для друку

МЗС назвав нікчемним указ Путіна про спрощене надання громадянства РФ мешканцям окупованих територій
МЗС назвав нікчемним указ Путіна про спрощене надання громадянства РФ мешканцям окупованих територій
Провокативне та злочинне рішення Кремля про видачу російських паспортів громадянам України на окупованих територіях є юридично нікчемним, воно не змінить приналежності мешканців окупованих територій Донбасу до українського громадянства.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з указом президента Росії, який відкриває шлях до незаконної видачі російських паспортів на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України. Вважаємо цей документ юридично нікчемним та таким, що не змінить приналежність мешканців окупованих Росією територій Донбасу до українського громадянства", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС акцентували, що Росія, вчергове порушуючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, зробила ще один свідомий крок, спрямований на руйнування Мінських домовленостей, стороною яких вона є.

"Подібні дії є грубим втручанням у внутрішні справи і продовженням російських спроб повзучої анексії українського Донбасу. Вони мають на меті дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні у післявиборчий період, демонструють намір Росії продовжувати агресію, свідчать про відсутність зацікавленості у будь-якій деескалації", - наголошується в заяві.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що незаконна паспортизація громадян України є визнанням з боку Кремля самого факту російської окупації територій у Донецькій та Луганській областях України.

"Це вчергове розвінчує ключову тезу російської пропаганди про "внутрішньоукраїнський конфлікт"", - зазначили в МЗС.

Особливу стурбованість української дипломатії викликає той факт, що практика незаконної паспортизації на окупованих Росією територіях застосовувалася Кремлем в інших тривалих конфліктах як правовий та гуманітарний привід для подальшої агресії.

"У цьому зв’язку, ми вимагаємо від кремлівського режиму скасувати це ганебне рішення, а міжнародне співтовариство закликаємо відреагувати посиленням політико-дипломатичного та санкційного тиску на державу-агресора", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, президент РФ Владімір Путін сьогодні підписав указ, згідно з яким жителі окремих районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.