Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: знову зросла активність росіян

Війна з Росією (АТО) 3332 перегляди

Опубліковано - 2.05.2019 21:38 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: знову зросла активність росіян
Ситуація на фронті: знову зросла активність росіян
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил противник продовжував порушувати режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації 18 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, при цьому шість разів – із застосуванням 120 та 82 мм мінометів, заборонених Мінськими угодами.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 16 разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

двічі біля населеного пункту ПІСКИ, з передмістя ДОНЕЦЬК "ВОЛЬВО-ЦЕНТР" та населеного пункту СПАРТАК – з 120 та 82 мм мінометів;

тричі поблизу населених пунктів НОВОМИХАЙЛІВКА, КРАСНОГОРІВКА і МИКОЛАЇВКА, з населених пунктів ЛУГАНСЬКЕ, СТАРОМИХАЙЛІВКА і ДОКУЧАЇВСЬК – з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

вісім разів біля населених пунктів НОВОТРОЇЦЬКЕ, МАР’ЇНКА, АВДІЇВКА, ПАВЛОПІЛЬ, НЕВЕЛЬСЬКЕ, ПІЩЕВИК, ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ і ШИРОКИНЕ, з населених пунктів ДОКУЧАЇВСЬК, ТРУДІВСЬКИЙ, ЯСИНУВАТА, УКРАЇНСЬКЕ, "ШАХТА АБАКУМОВА", ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ, МИХАЙЛІВКА і САХАНКА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

тричі біля населених пунктів ГРАНІТНЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ і МИКОЛАЇВКА, з населених пунктів НОВА МАР’ЇВКА, САХАНКА і ДОКУЧАЇВСЬК – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв позиції наших захисників двічі:

в районі населеного пункту ПІВДЕННЕ, з напрямку "ШАХТА ГАГАРІНА" – з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з населеного пункту МИКОЛАЇВКА – з стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

З метою здобуття більш вигідного для себе положення навпроти наших позицій поблизу села МИКОЛАЇВКА, противник під прикриттям туману намагався непомітно подолати смугу забезпечення.

Старший сержант Іван Сокаль та старший матрос Михайло Шамрай в цей час несли бойове чергування на спостережному посту, вчасно помітили переміщення противника та разом з товаришами відкрили по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник посилив обстріл спостережного поста вогнем з великокаліберних кулеметів, внаслідок чого Іван та Михайло отримали поранення.

Військовослужбовцям була надана допомога та організовано евакуацію. Загрози їх життю немає.

За проявлену хоробрість старший сержант Іван Сокаль та старший матрос Михайло Шамрай будуть представлені до нагородження.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь.

За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби п’ятьох окупантів знищено, двох - поранено.

Від початку доби ворог 11 разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з 120 і 82 мм мінометів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог вісім разів обстріляв позиції наших захисників:

двічі з 120 та 82 мм мінометів – поблизу міста АВДІЇВКА;
тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів – біля міста МАР’ЇНКА;

з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля села ЛЕБЕДИНСЬКЕ;
з автоматичних станкових гранатометів – в районі населеного пункту ШИРОКИНЕ;

з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил тричі:

з 82 мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти – біля населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ;

двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів НОВОЗВАНІВКА і ЛУГАНСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 339 адміністративних правопорушень та розкрили 16 злочинів, один з яких пов’язаний з незаконним обігом зброї та боєприпасів. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів чотири особи.

01 травня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 15 тисяч осіб та 2,3 тисячі транспортних засобів. Водночас понад 10 тисяч осіб і близько 1,7 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено дев’яти особам.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.