Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна може відмовитися від “Мінська”, якщо Рада Європи “пробачить” Росію

Політика 3170 переглядів

Опубліковано - 13.05.2019 18:09 | Всі новини | Версія для друку

Україна може відмовитися від “Мінська”, якщо Рада Європи “пробачить” Росію
Україна може відмовитися від “Мінська”, якщо Рада Європи “пробачить” Росію
Скасування Радою Європи вимог до Росії щодо виконання нею своїх зобов’язань як країни-члена може дати Україні підстави заявляти про відмову від дотримання Мінських угод.

Про це заявив на брифінгу в Брюсселі міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене вчора багато (колег) питали, а як буде з Радою Європи. Я їм чесно сказав: якщо ви підете туди, куди хотіло йти декілька країн ( які виступають за те, щоб Росія залишилася в Раді Європи попри невиконання зобов’язань. - ред.) , насправді, я в той же день вийду і скажу, що, по-перше, у нас "Мінська" немає, а по-друге, його на сьогодні вбили не тільки з Москви, а й ви його послідовно вбиваєте", - сказав Клімкін.

У цьому контексті він зауважив, що символіка у міжнародних відносинах теж дуже важлива.

"Всі розуміють: якщо зараз, після того, як Росія почала практично видавати паспорти, буде якийсь крок, який буде розглядатися як крок назустріч Росії в Раді Європи.., тоді взагалі вся логіка того, що ми робили, тотально руйнується.

В наших друзів і партнерів загалом є таке розуміння", - зазначив Клімкін.

Як повідомлялося раніше, 16-17 травня, у фінській столиці Гельсінкі відбудеться засідання Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) на рівні глав МЗС 47 країн-членів. Ця зустріч статутного органу Організації пройде в умовах спровокованої Росією кризи РЄ, активна фаза якої триває із червня 2017 року – коли Москва перестала виконувати свої зобов’язання як країни-члена та припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив про позицію Республіки на підтримку залишення РФ у РЄ. Таку позицію поділяють більшість країн-членів.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, реагуючи на це, заявив, що Україна теж хоче, щоб Росія залишалася у Раді Європи і виконувала рішення цієї організації, ухвалені у відповідь на російську агресію проти України. Посол зазначив, що Москві не можна пробачити всі її порушення та агресію, аби вона залишалася в Організації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.