Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі не бачать необхідності виконувати наказ трибуналу ООН

Імперія «Совок» 3369 переглядів

Опубліковано - 25.05.2019 20:48 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі не бачать необхідності виконувати наказ трибуналу ООН
У Кремлі не бачать необхідності виконувати наказ трибуналу ООН
У МЗС РФ заявляють, що ситуації із захопленням Росією 24 українських моряків біля Керченської протоки можна було б уникнути, якби Україна дотримувалася вимог російського законодавства щодо судноплавства в цьому районі.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ до сьогоднішнього рішення Міжнародного трибуналу з морського права, яке зобов’язує Росію повернути в Україну всіх незаконно захоплених моряків і судна.

«Як раніше неодноразово зазначалося російською стороною, заяви, зроблені як Росією, так і Україною, під час підписання та ратифікації Конвенції ООН з морського права 1982 року, виключають можливість задіяння передбачених Конвенцією процедур вирішення суперечок щодо інциденту 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки.

На даному етапі не йдеться власне про розгляд претензій України. В ході подальшого арбітражного розгляду маємо намір послідовно відстоювати нашу позицію, в тому числі, відсутність у арбітражу юрисдикції розглядати дану ситуацію в світлі згаданих вище обставин. Уникнути її виникнення можна було за умови дотримання вимог російського законодавства щодо судноплавства в цьому районі. Закликаємо українську сторону діяти саме так надалі», - йдеться в заяві МЗС РФ.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Міжнародний Трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити три українські військові кораблі і повернути їх під контроль України, а також звільнити 24 захоплених українських моряків. Рішення оголосив президент Трибуналу - суддя Пак Чжин Хьон.

"Морський суд постановив... вжити таких заходів: РФ має невідкладно звільнити українські військові судна - "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" і повернути їх під юрисдикцію України ... Невідкладно звільнити 24 моряків і дозволити їм повернутися в Україну", - сказав він.

За рішення голосували 19 суддів, проти був один суддя - росіянин Колодкін.

За словами заступника глави МЗС України Олени Зеркаль, "наказ Трибуналу є чітким сигналом Росії, що вона не може порушувати міжнародне право безкарно". Затримання трьох військових кораблів і 24 військовослужбовців на борту є грубим порушенням імунітету, яким користуються військові кораблі відповідно до Конвенції ООН з морського права і до загального міжнародного права, наголосила вона.

У МЗС РФ, коментуючи рішення Міжнародного трибуналу з морського права, заявили, що Конвенція з морського права не може застосовуватися до полонених українських моряків.

«Передбачені Конвенцією ООН з морського права процедури вирішення спорів не застосовуються до інциденту в Керченській протоці», - стверджують в МЗС РФ.

У відомстві додали, що «арбітраж, який Україна вимагає скликати щодо інциденту в Керченській протоці, не має юрисдикції в цій області».

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони перебувають у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.