Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Через російські ракети, турецьким пілотам закрили доступ до секретного F-35

Світ навколо нас 3247 переглядів

Опубліковано - 11.06.2019 09:59 | Всі новини | Версія для друку

F-35
F-35
Турецьким військовим пілотам, які прибули до США для навчання керуванню винищувачами-бомбардувальниками F-35, закритий доступ до літаків і технічної інформації про ці машини.

Про це передає Радіо Свобода, посилаючись на журнал Foreign Policy.

За даними видання, це рішення ухвалив генерал Тод Кентербері, командир підрозділу, що базується на військовій базі Люк в штаті Аризона. Військові чекають на офіційне рішення Вашингтона про відмову від продажу літаків F-35 Туреччині. Сполучені Штати вимагають від Туреччини, свого союзника по НАТО, відмовитися від закупівлі російських зенітних комплексів С-400. Це є умовою продовження участі Туреччини в консорціумі з виробництва F-35 і придбання цих літаків. США побоюються, що літаки можуть використовуватися для поліпшення систем наведення російських зенітних комплексів.

Вашингтон дав Анкарі термін до 31 липня на остаточне рішення про відмову від закупівлі С-400. В іншому разі контракти на закупівлю F-35 будуть розірвані, а турецькі пілоти будуть відправлені додому. Зараз на базі Люк перебувають чотири пілоти і два турецьких інструктори. Як пише Foreign Policy, такий варіант виглядає найімовірнішим, оскільки поставки перших російських комплексів C-400 до Туреччини очікуються вже в цьому місяці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.