Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столтенберг: Берлін, Франкфурт і Мюнхен - в зоні досяжності ракети РФ

Світ навколо нас 3464 перегляди

Опубліковано - 15.07.2019 13:05 | Всі новини | Версія для друку

Столтенберг: Берлін, Франкфурт і Мюнхен - в зоні досяжності ракети РФ
Столтенберг: Берлін, Франкфурт і Мюнхен - в зоні досяжності ракети РФ
Генсек НАТО зазначив, що ракетна система РФ може уразити Берлін, Франкфурт і Мюнхен, та закликав РФ використати “останній шанс” для збереження ДРСМД.

Росія має зробити все, щоб "зберегти життєздатність" Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), зазначив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у статті для німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), опублікованій у понеділок, 15 липня.

"В іншому разі вона нестиме повну відповідальність за припинення дії договору, внаслідок чого світ стане менш стабільним для всіх нас", - зазначив Столтенберг, закликавши РФ використати "останній шанс" для збереження ДРСМД.

Генсек Північноатлантичного альянсу також попередив про те, що Росія вже розробила і розмістила нову ядерну ракетну систему середньої дальності. "Цю ракетну систему легко пересувати і легко приховати. Німецькі міста, такі як Берлін, Франкфурт і Мюнхен, розташовані в зоні її досяжності", - застеріг Столтенберг.

ЄС закликав РФ зберегти ДРСМД

Напередодні Євросоюз закликав Росію до збереження і дотримання ДРСМД. За два тижні, 2 серпня, спливає термін, з якого Вашингтон і Москва оголосили про призупинення угоди. Верховна представниця ЄС з безпекової та зовнішньої політики Федеріка Могеріні зазначила, що найближчі дні є останньою можливістю для діалогу і "вживання необхідних заходів для збереження цього важливого компонента архітектури європейської безпеки". Євросоюз також закликав США та РФ до більшого скорочення арсеналів, в тому числі ядерних озброєнь.

Нагадаємо, 1 лютого цього року держсекретар США Майк Помпео оголосив про призупинення участі США у ДРСМД. США та союзники в НАТО закидали Москві порушення договору, зокрема, через виробництво Росією крилатої ракети SSC-8 (російська назва 9М729). 3 липня президент Росії Володимир Путін так само підписав закон про призупинення участі його країни в ДРСМД.

Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності підписали в 1987 році генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган. Угода забороняла сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5,5 тисячі кілометрів, а також їхні випробування і розгортання. Подібні ракети становлять велику загрозу, оскільки здатні досягти цілі за лічені хвилини та не залишають противнику шансів підготуватися до удару або перехопити його.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.