Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Мінську домовилися про чергове перемир’я

Війна з Росією (АТО) 3188 переглядів

Опубліковано - 18.07.2019 15:50 | Всі новини | Версія для друку

У Мінську домовилися про чергове перемир’я
У Мінську домовилися про чергове перемир’я
Домовленість про “режим тиші” на Донбасі з 21 липня вперше містить заборону на ведення вогню з будь-яких видів озброєнь і передбачає відповідальність за його порушення.

Про це заявив на брифінгу в четвер, 18 липня, представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо так званого "хлібного перемир’я", досягнуто домовленості, що з 0 годин 1 хвилини 21 липня починається безстрокова заборона на обстріли. Причому вперше у документі, у заяві, зазначено, що забороняється будь-яке ведення вогню, в заяві зазначено відповідальність осіб за відкриття вогню, а також передбачено публічну заяву сторін про припинення вогню", - сказав Безсмертний.

Він додав, що, по суті, сторони публічно беруть на себе обов’язок не вести вогонь впродовж невизначеного періоду.

"Наша позиція така, що цей період має бути максимальним, а, можливо, і назавжди", - акцентував Бесмертний.

Він додав, що також досягнуто домовленості, що і в інших місцях рішення, щодо яких було прийнято ще восени 2016 року, будуть здійснюватися роботи з організації відведення озброєнь і живої сили, щоб дати можливість людям комунікувати між собою.

Окрім того, на засіданні ТКГ обговорювалося питання припинення подальшого мінування цієї території, щоб мінімізувати загрозу цивільному населенню, поінформував Безсмертний.

Як повідомлялося раніше, 17 липня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню з 21 липня і розширення присутності моніторингової місії ОБСЄ.

21 вересня 2016 року учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках фронту - у районі Золотого, Станиці Луганської на ділянці Петрівське-Богданівка, якщо там протягом певного періоду не буде обстрілів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.