Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Українські моряки за два місяці вже можуть бути вдома

Імперія «Совок» 3063 перегляди

Опубліковано - 31.07.2019 12:38 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Українські моряки за два місяці вже можуть бути вдома
Політв’язні Кремля. Українські моряки за два місяці вже можуть бути вдома
Захоплених російськими силовиками в районі Керченської протоки українських моряків можуть відпустити до жовтня під особисту поруку українського омбудсмена Людмили Денісової.

Про це повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на адвоката моряків Миколи Полозова.

"Український омбудсмен Людмила Денісова направила клопотання про особисту поруку через МЗС Росії до Слідчого управління ФСБ. У російській ноті (від 25 червня, - «Известия») було зазначено, що необхідно надати письмові гарантії відповідно до кримінально-процесуального законодавства Російської Федерації. Особиста порука - форма гарантії участі особи, щодо якої не винесли вирок, в судових і слідчих діях", - сказав Полозов.

Він додав, що зараз ці документи знаходяться у Слідчому управлінні ФСБ, але ще не дійшли до слідчого, який і повинен буде протягом трьох днів винести рішення по даному питанню.

Адвокат зазначив, що в разі задоволення прохання, моряків звільнять з-під варти. Якщо ж буде отримано відмову, то постанову можна буде оскаржити.

За його словами, до Слідчого управління ФСБ РФ вже відправлені письмові гарантії того, що моряки, яких звинувачували в порушенні російського кордону, продовжать брати участь у судових і слідчих діях після їхнього повернення на батьківщину.

Полозов нагадав, що між Росією і Україною існує угода про надання правової допомоги, яка до цього часу не денонсована. Тому проблем із забезпеченням участі моряків у процесі виникнути не повинно. На його думку, знайти формат, який задовольнив би всі сторони, цілком реально - наприклад, це може бути конференц-зв’язок.

"Фактично ті пропозиції МЗС РФ, які були заявлені в ноті, реалізуються на практиці. Природно, після телефонної розмови президентів Володимира Путіна і Володимира Зеленського і було подано відповідну форму про поручительство", - підкреслив Полозов.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які слідували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них отримали поранення.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх утримують у СІЗО в Москві.

25 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що Росія повинна негайно звільнити заарештованих і повернути в Україну захоплені кораблі.

9 липня російське слідство висунуло звинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

15 липня їх було включено до списку обміну полоненими.

17 липня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала звільнити моряків під її особисте зобов’язання, оскільки у Кримінально-процесуальному кодексі РФ передбачена така можливість.

У той же день Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою всім 24 військовополоненим на 3 місяці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.