Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Балуха етапували до Москви

Імперія «Совок» 3853 перегляди

Опубліковано - 16.08.2019 17:00 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Балуха етапували до Москви
Політв’язні Кремля. Балуха етапували до Москви
Українського політв’язня в РФ Володимира Балуха вивезено до Москви, до слідчого ізолятора.

Про це повідомляє "Крим.Реалії” з посиланням на адвоката Балуха Ольгу Дінзе.

“Сьогодні нами було встановлено, що його вивезли до Москви до Слідчого ізолятора №2. Однак не зрозуміло, який саме. Або це “Лефортово”, або це “Бутирка”. Більше ніяких відомостей нам не повідомляли. Мені стало про це відомо вранці від сестри, якій повернувся лист. Потім ми уточнили інформацію і нам адміністрація колонії сказала, що його дійсно етапували до слідчого ізолятора”, - сказала Дінзе.

Причини, за якими Балуха етапували до Москви, їй не відомі.

З 3 по 13 серпня Володимир Балух перебував у штрафному ізоляторі колонії № 4 міста Торжок.

Як повідомляв, Володимир Балух - кримський фермер, член Конгресу українських націоналістів. Взимку 2013 року Балух повісив на своєму будинку прапор України, пізніше прикріпив на будинку табличку “Вулиця Героїв Небесної Сотні”.

"Суд" у Криму засудив Балуха до 4-х років і 11-ти місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Причиною кримінального переслідування Володимира є його проукраїнська позиція в окупованому Росією Криму. Правозахисний центр “Меморіал” визнав його політичним в’язнем.

З 29 березня 2019 року Балух знаходиться в ВК-4 м.Торжок Тверській області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії по Тверській області), що порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.