Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ДСНС змінила алгоритм моніторингу радіаційного фону через вибух реактору в РФ

Влада 4347 переглядів

Опубліковано - 21.08.2019 11:16 | Всі новини | Версія для друку

ДСНС змінила алгоритм моніторингу радіаційного фону через вибух реактору в РФ
ДСНС змінила алгоритм моніторингу радіаційного фону через вибух реактору в РФ
Днями у ЗМІ з’явилася інформація щодо підвищеного рівня радіації через надзвичайну ситуацію, яка виникла 8 серпня 2019 року в акваторії Білого моря поблизу населеного пункту Ньонокса Архангельскої області (Російська Федерація).

За прогнозними даними радіоактивно забруднені повітряні маси могли гіпотетично досягти території України в ніч з 11 на 12 серпня та охоплювати територію її східних та південно-східних областей, повідомила пресслужба ДСНС.

У зв’язку з цим, радіометричну мережу гідрометеорологічної служби України переведено в режим підвищеної готовності зі збільшенням кількості радіометричних вимірювань:

вимірювання потужності експозиційної дози 4 рази на добу (00:00, 06:00, 09:00, 18:00 UTC);

вимірювання атмосферних випадів щоденно;

відбирання атмосферних аерозолів у Київі, Сновську, Чорнобилі, - щодоби по 12 годин.

До режиму таких вимірювань були залучені метеостанції Сумської, Харківської, Луганської, Донецької областей.

Після проведення додаткового прогнозування 12 серпня, з урахуванням змін погодних умов, до режиму збільшеної кількості вимірювань долучили Одеську область.

Результати вимірювань в період з 10 по 18 серпня свідчать про те, що радіаційний фон в Україні не зазнав ніяких змін, а саме потужність експозиційної дози на всій території України знаходиться в своїх звичних межах, в повітряних пробах не виявлено додаткових радіонуклідів, які можуть свідчити про проходження над територією України радіоактивно забруднених мас.

Як повідомлялося раніше, 8 серпня на території Архангельської області РФ стався вибух ядерного реактору. Пізніше Росатом визнав факт викиду радіації і забруднення навколишніх територій.

Практично одразу після вибуху реактору Москва вимкнула станції радіаційного контролю, посилаючись на проблеми зі зв’язком. А заступник голови російського МЗС Сергій Рябков, коментуючи тривожну інформацію західних вчених, зауважив, що передача даних з боку національних станцій моніторингу є "суто добровільною справою" для будь-якої країни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.