Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Полонені українські моряки вже звільнені

Війна з Росією (АТО) 4151 перегляд

Опубліковано - 30.08.2019 09:17 | Всі новини | Версія для друку

Роман Мокряк, Богдан Небилиця, Юрій Будзило, троє з 24 захоплених Росією моряків
Роман Мокряк, Богдан Небилиця, Юрій Будзило, троє з 24 захоплених Росією моряків
Утримуваних раніше в Росії українських моряків уже доставили до Києва, повідомляє Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на родичів одного з моряків.

За їхньою інформацією, родичів поставили до відома, що «моряки вже в Україні», проте не уточнили, де саме.

«Ми отримали таку інформацію і терміново виїхали до Києва», – розповів співрозмовник, зазначивши при цьому, що «зустріч в аеропорту не планується».

Раніше в коментарі, який у Facebook уночі 30 серпня розмістив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, йшлося, що утримувані Москвою громадяни України, серед яких полонені моряки та режисер Олег Сенцов, повертаються в Україну після завершення обміну полоненими з Росією.

У Росії головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов о 4:30 у своєму телеграм-каналі повідомив, що «о п’ятій ранку літак зі звільненими українцями, включно із Сенцовим і моряками, має приземлитися в Києві».

Раніше засоби інформації повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін «33 на 33». 23 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на «перші результати» щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці теракту в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. Минулого року режисер 145 днів тримав голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів.

25 жовтня 2018 українському режисерові Олегу Сенцову, ув’язненому в Росії, присудили премію Європарламенту «За свободу думки» імені Сахарова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.