Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Санкції проти Росії: Німеччина - проти покрокового скасування

Політика 4512 переглядів

Опубліковано - 1.10.2019 09:04 | Всі новини | Версія для друку

Санкції проти Росії: Німеччина - проти покрокового скасування
Санкції проти Росії: Німеччина - проти покрокового скасування
Уряд Німеччини позитивно оцінює обмін полоненими між Росією і Україною, але до ідеї поступової лібералізації санкцій ЄС проти РФ ставиться негативно.

Уряд Німеччини розцінює недавній обмін полоненими між Росією та Україною і розрядку напруженості в районі Станиці Луганській як "два позитивних, обнадійливих сигнали". Однак їх недостатньо, щоб почати скасування санкцій, запроваджених Європейським Союзом проти Росії за анексію Криму і дестабілізацію ситуації на Сході України. Про це заявив речник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert), відповідаючи на питання кореспондента DW на пресконференції у понеділок, 30 вересня.

Обмін полоненими і Станиця Луганська обнадіюють

Берлін, нагадав Зайберт, вітав обмін полоненими і звільнення режисера Олега Сенцова, а також українських моряків, захоплених в ході інциденту в Керченській протоці. Хоча, як підкреслив речник німецького уряду, Росія повинна була зробити це вже давно. Другим позитивним моментом уряд Німеччини вважає досягнутий кілька тижнів тому прогрес в районі Станиці Луганської.

Але цих двох фактів, на погляд Зайберта, недостатньо, щоб ініціювати процес скасування санкцій ЄС. "Позиція уряду ФРН залишається незмінною: необхідні суттєві позитивні зрушення в справі реалізації мінських домовленостей, щоб починати думати про скасування санкцій", - заявив він. До числа "істотних позитивних зрушень" він відніс стабільне дотримання режиму припинення вогню вздовж контактної лінії і відведення від неї важких озброєнь.

Скасування санкцій - компетенція ЄС, а не Німеччини

Так на прохання кореспондента DW офіційний представник Берліна прокоментував ініціативу депутата Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини Бернда Вестфаля (Bernd Westphal), який 27 вересня запропонував Німеччині і Франції спільно дати імпульс процесу врегулювання ситуації на Сході України і почати хоча б символічно скасовувати санкції. "Вони могли би сказати, - заявив Вестфаль, - що з російської сторони є зрушення, відбувся обмін полоненими, є рух до пунктів мінської угоди, тому ми робимо перший крок, а потім подивимося, як буде поводитися Росія далі".

Представник МЗС ФРН Райнер Бройль (Rainer Breul) нагадав у зв’язку з цим, що "мова йде не про німецькі чи німецько-французькі санкції, а про санкції ЄС, про узгоджену позицію Європейського Союзу". Йому і вирішувати, чи є підстави для перегляду цієї позиції. Поки ж вона залишається такою, як і раніше, і ніякого поетапного скасування санкцій не передбачає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.