Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Це несподівано”: у Кремлі прокоментували вимогу розпуску “ЛНР” і “ДНР”

Імперія «Совок» 4660 переглядів

Опубліковано - 16.10.2019 17:48 | Всі новини | Версія для друку

“Це несподівано”: у Кремлі прокоментували вимогу розпуску “ЛНР” і “ДНР”
“Це несподівано”: у Кремлі прокоментували вимогу розпуску “ЛНР” і “ДНР”
У Кремлі відреагували на вимогу української сторони про розпуск так званих “ЛНР” і “ДНР” як передумову виконання політичної частини Мінських угод. Кажуть, це стало для них несподіванкою.

"Це називається - нові умови. По ходу надходять нові умови від української сторони. Тут можна сміливо сказати, що такі нові умови досить несподівані і для Москви, і для Берліна, і для Парижа", - заявив журналістам прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Він додав, що не може оцінити, чи є це відходом української сторони від Мінських угод і якими можуть бути наслідки озвученої вимоги.

Журналісти нагадали Пєскову, що в Мінських угодах не згадуються назви "ЛНР" і "ДНР", і на це Пєсков відповів, що Мінські домовленості узгоджувалися спільно із "представниками цих республік", і тому "фіналізація документу була б неможливою без узгодження з представниками "республік".

Спочатку розпуск "ЛНР"/ "ДНР"

Напередодні речниця представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що під час останньої зустрічі ТКГ у Мінську українська сторона озвучила умови виконання політичної частини Мінських угод.

Серед вимог, про які говорили представники України, були згадані такі:

- розпуск "ЛНР" та "ДНР";

- повне припинення вогню;

- забезпечення ефективного моніторингу спостерігачів ОБСЄ на всій території України;

- виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки;

- розведення сил та засобів вздовж всієї лінії зіткнення;

- забезпечення роботи ЦВК, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів в непідконтрольних українській владі районах;

- встановлення контролю за непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону;

З українського боку також пролунала вимога виходу непідконтрольних територій Донбасу з рублевої зони та повернення місцевих підприємств під українську юрисдикцію.

Перемовини у Мінську, про які йде мова, відбувалися у вівторок, 15 жовтня, на тлі обстрілів на Донбасі, внаслідок яких, за даними штабу Об’єднаних сил, загинули двоє українських військових.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.