Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС готує Казахстану демарші у зв’язку із запереченням анексії Криму Росією

Влада 10717 переглядів

Опубліковано - 4.12.2019 18:39 | Всі новини | Версія для друку

МЗС готує Казахстану демарші у зв’язку із запереченням анексії Криму Росією
МЗС готує Казахстану демарші у зв’язку із запереченням анексії Криму Росією
Міністерство закордонних справ України зробить казахстанській стороні відповідні демарші у зв’язку із висловлюванням президента Республіки Казахстан Касим-Жомарта Токаєва щодо заперечення анексії українського Криму Росією.

Про це йдеться у коментарі речниці МЗС України Катерини Зеленко у відповідь на запитання ЗМІ.

"Глибоко стурбовані повідомленнями ЗМІ про висловлювання президента Республіки Казахстан Касим-Жомарта Токаєва щодо заперечення анексії українського Криму Росією... Казахстанській стороні будуть зроблені відповідні демарші", - зазначила Зеленко.

Вона акцентувала, що Україна завжди розглядала Казахстан як свого партнера і друга, а в основі міждержавних відносин між країнами лежать принципи поваги незалежності, державного суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів, а також неухильне дотримання загальновизнаних норм міжнародного права.

"Ці підвалини зафіксовані у підписаному ще в 1994 році у Договорі про дружбу і співробітництво і з того часу наша держава неухильно їх дотримувалась. Слова президента Республіки Казахстан не тільки суперечать вищенаведеним засадам українсько-казахстанських стосунків, а й міжнародно-визнаній позиції, зафіксованій у резолюції ГА ООН №A/RES/68/262 від 27 березня 2014 р.", - констатувала речниця МЗС.

Як повідомлялося раніше, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в інтерв’ю Жанні Нємцовій для Deutsche Welle заявив, що не вважає Крим анексованим Російською Федерацією, і додав, що вірить у порядність керівництва Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.