Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


РФ перекидає на бойовиків роль учасника конфлікту, щоб позбутися санкцій

Війна з Росією (АТО) 2108 переглядів

Опубліковано - 21.05.2020 17:20 | Всі новини | Версія для друку

РФ перекидає на бойовиків роль учасника конфлікту, щоб позбутися санкцій
РФ перекидає на бойовиків роль учасника конфлікту, щоб позбутися санкцій
Намагання Росії заперечувати свою участь у розпочатому нею конфлікті на Донбасі та спроби виставити себе “миротворцем і посередником” пов’язані з наміром Кремля добитися скасування західних санкцій.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ 21 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська сторона не полишила надії замінити себе як учасника конфлікту, що був розпочатий нею шість років тому, своїми маріонетками з Донецька та Луганська, які б виконували вказівки Кремля, дозволяючи самій Росії зайняти місце так званого "миротворця та посередника". Це допомогло б Кремлю позбутися санкцій, які продовжують служити яскравим нагадуванням про недопустимість грубих порушень міжнародного права та основних принципів ОБСЄ щодо територіальної цілісності та суверенітету держав", - заявив він.

За словами посла, саме в цьому руслі слід розглядати наміри російської сторони "протягнути" окремих осіб з окупованих районів Донбасу до переговорів у Мінську і взагалі змінити склад Тристоронньої контактної групи. Український дипломат наголосив, що Мінський протокол чітко визначає склад ТКГ і це – представники України, РФ та ОБСЄ, де Росія та України – сторони конфлікту, а ОБСЄ – посередник.

На цьому тлі Росія продовжує ігнорувати заклики міжнародної спільноти до виконання нею зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, передусім, щодо припинення вогню.

Цимбалюк зазначив, що хоча минулого тижня СММ ОБСЄ і зафіксувала приблизно на 50% менше порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях, кількість обстрілів із забороненого Мінськими домовленостям озброєння зросла з 70 до 121.

"Безпекова ситуація на Донбасі залишається нестабільною та непередбачуваною. Військова присутність Росії на тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей продовжує становити велику загрозу для безпеки України", - наголосив очільник української місії при ОБСЄ.

Він привернув увагу присутніх до того, що протягом минулого тижня , навіть в умовах обмежень свободи пересування з боку російської сторони, СММ ОБСЄ виявила 63 одиниці озброєння, які були розташовані з порушенням ліній відведення та 110 одиниць озброєння поза визначеними місцями зберігання. "Майже все це озброєння, 95 відсотків, були зафіксовані в окупованих Росією районах. СММ також продовжує повідомляти про сучасні російські системи ведення електронної війни та протипіхотні міни на Донбасі", - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер продемонструвала також копії російських паспортів так званого "глави ДНР" Дениса Пушиліна та представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), яких Росія запросила до участі у Тристоронній контактній групі (ТКГ).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.