Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глава МЗС ФРН Гайко Маас обговорить Україну під час візиту до Росії

Світ навколо нас 2160 переглядів

Опубліковано - 6.08.2020 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Глава МЗС ФРН Гайко Маас обговорить Україну під час візиту до Росії
Глава МЗС ФРН Гайко Маас обговорить Україну під час візиту до Росії
Міністри закордонних справ Німеччини та Росії Гайко Маас і Сергій Лавров обговорять в Москві ситуацію в Україні, Сирії та Лівії, а також відносини між Євросоюзом і РФ.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) 11 серпня здійснить одноденний візит до Росії. Про це у четвер, 6 серпня, повідомило МЗС ФРН. У Москві Маас зустрінеться зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим. Зокрема вони обговорять питання, пов’язані з Україною.

"Особливу увагу передбачається приділити тематиці перехресних ініціатив, відбудеться поглиблений обмін думками з найбільш актуальних міжнародних проблем, включно зі становищем в Україні, Сирії та Лівії", - повідомив заступник директора департаменту інформації та друку МЗС Росії Антон Зайцев, передає агенція "Інтерфакс".

Також сторони обговорять ситуацію навколо врегулювання іранської ядерної проблеми, а також питання глобальної безпеки. "Будуть порушені питання відносин Росія-ЄС з урахуванням головування Німеччини в Раді Євросоюзу в другій половині цього року", - повідомив Зайцев.

Після цього Маас поїде в Санкт-Петербург, де зустрінеться з губернатором міста Олександром Бєгловим, повідомили в російському МЗС. Частина програми буде присвячена вшануванню пам’яті жертв та тих, хто вижив під час німецької блокади Ленінграда під час Другої світової війни. Маас поспілкується з блокадниками за допомогою відеозв’язку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.