Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ОБСЄ фіксує присутність окупантів на ділянках розведення сил

Війна з Росією (АТО) 1058 переглядів

Опубліковано - 27.01.2021 14:20 | Всі новини | Версія для друку

ОБСЄ фіксує присутність окупантів на ділянках розведення сил
ОБСЄ фіксує присутність окупантів на ділянках розведення сил
СММ ОБСЄ зафіксувала присутність бойовиків російських збройних формувань у межах ділянок розведення сил і засобів у районах Золотого та Петрівського.

Про це повідомляється у щоденному звіті №19/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 26 січня.

"Упродовж дня 24 січня на східному краю ділянки розведення в районі Золотого безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії зафіксував особу на колишній позиції збройних формувань приблизно за 1,5 км на північ від південно-східного кута ділянки розведення", - йдеться у звіті.

Як зазначається, удень 25 січня, здійснюючи моніторинг у двох місцях поблизу цієї ділянки розведення, спостерігачі чули 14 вибухів невизначеного походження, а також 42 черги та постріли зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета. За їхньою оцінкою, всі ці порушення режиму припинення вогню сталися поза ділянкою розведення, однак у межах 5 км від її краю.

Крім того, 25 січня, перебуваючи неподалік блокпоста збройних формувань РФ південніше зазначеної ділянки розведення, "команда Місії бачила, як четверо робітників копали заглиблення з обох боків автошляху T1316, орієнтовно за 20 м на північ від південного краю цієї ділянки розведення". Спостерігачі також знову зафіксували чотири контейнери вздовж північного краю дороги, що веде на схід до н. п. Золоте-5 (Михайлівка; непідконтрольний урядові, 61 км на захід від Луганська). Того ж дня біля вищезазначеного блокпоста команда СММ також бачила двох бойовиків із нарукавними пов’язками з написом "СЦКК": обидва заходили вглиб ділянки розведення до місця приблизно за 350 м на північ від її південного краю, а потім поверталися.

"Упродовж дня 24 січня в межах ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) БПЛА СММ дальнього радіуса дії зафіксував двох осіб біля колишньої позиції збройних формувань орієнтовно за 200 м на західно-північний захід від південно-східного кута ділянки розведення", - додали в СММ.

За інформацією спостерігачів, бойовики з нарукавними пов’язками "СЦКК" також перебували 25 січня в межах ділянки розведення в районі н. п. Станиця Луганська.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.