Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліція не може узгодити спікера. Президент радить поважати вибір народу

Політика 10928 переглядів

Опубліковано - 7.06.2006 22:14 | Всі новини | Версія для друку

За однією з версій Петру Порошенку пророкують бути спікером від НСНУ
За однією з версій Петру Порошенку пророкують бути спікером від НСНУ
Пленарне засідання Верховної Ради України знову перенесене - на 14 червня. Президент України Віктор Ющенко рекомендує учасникам коаліційних переговорів при розподілі сфер впливу керуватися результатами парламентських виборів.

Сесія цього дня тривала не більше п'яти хвилин, повідомляє Українська служба BBC.

Три парламентські фракції - “Наша Україна”, блок Юлії Тимошенко та Соціалістична партія проголосували за продовження перерви у своїй роботі ще на тиждень.

Вони розраховують за цей час сформувати парламентську коаліцію. Такі дії провладних фракцій викликали різкі протести Партії регіонів та комуністів, які домагалися слухання на сесії питань, пов'язаних із співпрацею НАТО і проведенням військово-морських навчань у Криму.

За продовження перерви ще на тиждень у роботі Ради проголосували 227 депутатів трьох помаранчевих фракцій. Їхні лідери до глибокої ночі вели переговори навколо угоди, однак не змогли остаточно домовитися, незважаючи на публічні обіцянки оголосити про створення коаліції саме 7 червня.

Головуючий на сесії Микола Катеринчук оголосив перерву, незважаючи на протести Партії регіонів та КПУ. Представник регіоналів Ігор Шкіря намагався зламати мікрофон головуючого, аби перешкодити оголошенню підсумків голосування.

Комуністи і фракція Партії регіонів залишилися в сесійній залі для консультацій і згодом оголосили про проведення зборів депутатів з метою створення міжфракційного об’єднання "Стабільність в Україні". Вони також збирають підписи депутатів, аби домогтися проведення позачергового засідання сесії Ради.

Між тим, стало відомо, що причиною перерви у роботі парламенту став конфлікт між “Нашою Україною” та Соціалістичною партією навколо розподілу керівних посад у законодавчій та виконавчій владі. СПУ заявляє, що вийде із переговорного процесу у разі, якщо посада голови парламенту не дістанеться їхньому лідеру. Хоча Олександр Мороз спростовує інформацію про свою нібито категоричну вимогу надати йому цю посаду.

Незгода з приводу посади голови уряду між БЮТ та “Нашою Україною” тривалий час була однією з головних перешкод на переговорах. За неофіційною інформацією, згоди стосовно прем'єрства Тимошенко досягнуто остаточно, однак тепер суперечка точиться навколо посади керівника парламенту. "Наша Україна" заявляє, що має право на цю посаду, оскільки серед трьох політичних сил, які ведуть переговори, посіла друге місце на виборах.

Між тим, представник “Нашої України” на переговорах Роман Зварич сказав, коментуючи рішення Ради про тижневу перерву, що партнери по новостворюваній коаліції діють у відповідності до Конституції і мають право вести переговори до 27 червня. Після цього, зауважив він, іще місяць коаліція матиме для формування Кабінету Міністрів.

Як передають кореспонденти Бі-Бі-Сі із Києва, рішення більшості парламенту не проводити засідання може спричинити ще більше невдоволення прихильників опозиції.

Вони сподівалися, що у цей день Верховна Рада детально обговорюватиме ситуацію навколо військово-морських навчань у Криму. У Феодосії, де понад 10 днів тривають протести, навіть встановили телеекрани, аби стежити за роботою парламенту.

Ющенко радить депутатам поважати вибір народу

Президент України Віктор Ющенко рекомендує учасникам коаліційних переговорів при розподілі сфер впливу керуватися результатами парламентських виборів.

Як повідомляє прес-служба Президента України, про це Ющенко сказав в інтерв'ю журналістам в Гаазі після зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде.

« Це краща демонстрація поваги до волі людей і кращий принцип розподілу посад в уряді і парламенті», – цитує слова Президента прес-служба.

« На мою думку, цей принцип був порушений», – відзначив Ющенко, додавши, що на сьогоднішній день розподіл сфер політичного впливу залишається найскладнішим питанням коаліційних переговорів.

Президент також відзначив, що відповідно до Конституції і законів України значна частина кадрових призначень належить до компетенції глави держави. «Під час переговорів це частково не було враховано, що порушує продуктивність і результативність діалогу», – сказав Ющенко, передає «УНІАН».

В той же час, Президент вважає, що зазначені труднощі не заблокують переговорний процес. За його словами, під час вчорашньої зустрічі з лідерами політичних сил – учасниць коаліційних переговорів вдалося «зняти значну частину розбіжностей». Ющенко також висловив надію, що представники БЮТ і СПУ налаштовані на продовження конструктивного діалогу для узгодження тих спірних позицій, які ще залишаються.

Президент повідомив, що після повернення до Києва планує ще раз зустрітися з лідерами політичних сил – учасників майбутньої коаліції і публічно висловити свою позицію стосується врегулювання питання її створення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.