Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Завдяки “прозорій” політиці уряду та “ринковим” методам керівництва, держзакупівлі - найкорумпованіша галузь

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7014 переглядів

Опубліковано - 14.06.2007 17:44 | Всі новини | Версія для друку

Завдяки “прозорій” політиці уряду та “ринковим” методам керівництва, держзакупівлі - найкорумпованіша галузь
Завдяки “прозорій” політиці уряду та “ринковим” методам керівництва, держзакупівлі - найкорумпованіша галузь
Тендерна палата України виявила з початку року порушення законодавства при використанні державних коштів їх розпорядниками на суму 10,497 млрд. грн., що становить 96,5% досліджених з початку року держзакупівель.

Про це повідомив голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба сьогодні на прес-конференції.

За його словами, всього з початку року було досліджено 4 тисячі держзакупівель на загальну суму 10,875 млрд. грн.

Лаба зазначив, що основними причинами таких порушень законодавства залишаються: навмисне обмеження конкуренції, прояв корупції на всіх етапах держзакупівель, лобіювання інтересів окремих учасників, неправильне застосування положень законодавства або навіть пряме ігнорування і навмисне ухилення замовниками від виконання вимог закону, а також незабезпечення прозорості під час проведення торгів.

Слідством, за словами Лаби, може бути розкрадання значних державних коштів через лобіювання участі в торгах так званих «своїх фірм», «фіктивних підприємств», проведення «фіктивних торгів», “відкати” і корупція і, як результат, завищення закупівельних цін на товари, роботи і послуги, а також погіршення якості закупленої продукції.

При цьому він додав, що Тендерна палата України при виявленні, під час розгляду документів і матеріалів з державних закупівель, порушень законодавства у сфері держзакупівель направляла інформацію до відповідних органів на загальну суму 2,5 млрд. грн.

Так, висновки про такі порушення на суму 0,276 млрд. грн. були направлені в Генеральну прокуратуру України, на суму 0,694 млрд. грн. - до органів прокуратури різних регіонів України, на суму 1,502 млрд. грн. - в МВС України, на суму 21,56 млн. грн. - СБУ.

Зокрема, до правоохоронних органів були передані матеріали проведених закупівель, по яких полягали договори з порушенням вимог законодавства, без вказівки основних істотних умов, ціни одиниці предмету закупівлі, асортименту і кількості продукції, терміну дії договору, що давало можливість проводити різноманітні маніпуляції з поставками товарів, виконанням робіт і наданням послуг; матеріали закупівель, проведених за завищеними цінами і всупереч умовам тендерної документації; з перевищенням граничних сум витрат, передбачених чинним законодавством, і проведеною попередньою оплатою понад встановлений термін.

Також Лаба зазначив, що з метою недопущення настання таких негативних наслідків Тендерна палата, не дивлячись на збільшення спроб тиску окремими посадовцями на її працівників, вимушена звертатися до суду щодо скасування результатів закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, проведених з порушенням законодавства України у сфері держзакупівель.

Разом з тим, за його словами, кількість оголошень про заплановані закупівлі товарів, робіт і послуг за січень-травень 2007 року порівняно з вказаним періодом 2006 року збільшилось майже удвічі і становить 20 576 проти 10 481 одиниць, кількість оголошень про результати торгів збільшилась за аналогічний період в 2,3 рази – до 11 405 проти 5 117 одиниць. "Таким чином, система державних закупівель працює нормально і значно краще, ніж в попередні роки", – додав Лаба
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.