Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Блінкен назвав розмову з Лавровим “відвертою і змістовною”

Політика 1481 перегляд

Опубліковано - 21.01.2022 17:21 | Всі новини | Версія для друку

Блінкен назвав розмову з Лавровим “відвертою і змістовною”
Блінкен назвав розмову з Лавровим “відвертою і змістовною”
“Нашою метою є дізнатись, чи готова Росія іти шляхом дипломатії і вжити інших кроків для деескалації ситуації в Україні, і, зрештою, вирішити наші розбіжності шляхом дипломатії та діалогу”, - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що відбулась у п’ятницю в Женеві і тривала близько 90 хвилин.

Блінкен назвав обговорення з Лавровим "відвертим і змістовним".

"Я повторив позицію США, союзників та партнерів, що ми рішуче підтримуємо Україну, її суверенітет та територіальну цілісність, - додав головний дипломат США. - Ми чітко вказуємо - якщо будь-які російські військові сили перетнуть український кордон, це стане поновленням вторгнення і воно отримає швидку, жорстку і об’єднану відповідь від США, союзників та партнерів".

Блінкен також заявив, що президент США Джо Байден готовий зустрітись з російським президентом Володимиром Путіним, за умови досягнення дипломатичного прогресу щодо України.

Після зустрічі з Блінкеном, Лавров заявив, що Москва не становить загрози для сусідньої країни і висловив сподівання, що емоції щодо України вщухнуть, пише Reuters.

Напередодні Блінкен висловлював сумніви стосовно того, що зустріч може розв’язати питання двосторонніх відносин. За словами державного секретаря США, "складні проблеми з якими стикають сторони не вдасться вирішити швидко".

"Я не думаю, що ми вирішимо їх завтра у Женеві. Але ми можемо зміцнити наше порозуміння, а це у поєднанні з деескалацією нарощування російської військової присутності на кордонах України може відвернути нас від цієї кризи найближчими тижнями", - сказав Блінкен.

"Ми перебуваємо на вирішальному етапі", - заявив Блінкен про протистояння між західними країнами та Росією через нагромадження російських військ на кордоні з Україною.

МЗС Росії заявив, що відносини між Москвою та Вашингтоном наблизились до "небезпечної критичної межі" і звинуватив у цьому США. В четвер прес-секретарка російського МЗС Марія Захарова заявила, що заява України та Заходу про можливий напад Росії на Україну є "прикриттям для підготовки власних масштабних провокацій, включаючи військового характеру".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.