Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна в 2008 році запустить власний супутник на орбіту

Технології 8309 переглядів

Опубліковано - 18.06.2007 20:56 | Всі новини | Версія для друку

“Січ-1”
“Січ-1”
У 2008 році Україна запустить свій космічний апарат “Січ-2”.

Про це повідомляє Національне космічне агентство України (НКАУ).

14 червня 2007 року відбулось розширене засідання Президії Науково-технічної ради Національного космічного агентства України, яке проводив Генеральний директор НКАУ Юрій Алексєєв. Президія Науково-технічної ради розглянула стан виконання робіт зі створення космічного апарата “Січ-2”.

На засідання Президії НКАУ були запрошені представники генерального конструктора ДП „КБ „Південне” ім. М.К. Янгеля та підприємств і установ, що входять до кооперації розробників космічного апарату “Січ-2” (ДП „ВО „Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова”, ВАТ „АТ НДІРВ”, НВП „Хартрон-Аркос”, НВП „Хартрон-Юком”, ДНДП „Конекс”, КП ЦКБ „Арсенал”).

Були прийняті рішення щодо забезпечення виконання Генерального мережевого графіка робіт по створенню та запуску КА “Січ-2” з пуском в 2008 році.

Апарат “Січ-2” розробляють у рамках нової Загальнодержавної національної космічної програми на 2007-2011 рік. Він призначений для дистанційного зондування Землі, а також його можна використовувати на користь національної оборони і народного господарства.

Проектуванням супутника займається дніпропетровське конструкторське бюро Південне, яке в 2006 році вже розробило проектну і конструкторську документацію на космічну систему “Січ-2”, центр оперативного планування і комунікаційний вузол, а також наземний комплекс прийому, архівації, обробки і розповсюдження аерокосмічної інформації.

Творці повідомляють, що вартість проекту оцінюється в 20 мільйонів доларів. Планується, що запуск супутника, вага якого складає 350 кілограмів, буде здійснено з космодрому Байконур (Казахстан) за допомогою української ракети-носія “Дніпро”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.