Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Партія регіонів заявляє про перехід в опозицію

Політика 8784 перегляди

Опубліковано - 22.06.2006 21:19 | Всі новини | Версія для друку

Янукович - знову опозиціонер
Янукович - знову опозиціонер
Партія регіонів заявляє про перехід в опозицію до діючої влади.

Як ідеться у заяві, розповсюдженій прес-службою Партії регіонів, «день 22 червня 2006 року увійде в новітню історію України як день, коли прагнення народу до єдності, благополуччя і процвітання було в черговий раз принесене в жертву інтересам політиків, що належать до так званого помаранчевого табору.

Ми всі сьогодні бачили, як розділилася зала парламенту, коли помаранчеві аплодували своїй коаліції. Так само сьогодні розділена й Україна».

Партія регіонів заявляє, що «незважаючи на величезну небезпеку, яку несе в собі факт ігнорування волі мільйонів виборців на Півдні і Сході України; всупереч наявності реальної можливості покласти кінець існуючому розколу суспільства; ігноруючи готовність Партії регіонів об`єднати зусилля задля виведення країни з глибокої соціально-економічної кризи; забувши про відповідальність за долю країни в умовах стрімкого погіршення соціально-економічної ситуації, діюча влада зважилася на продовження своєї авантюрної політики, яка вже призвела до досить жалюгідних результатів, які, тим не менше, є лише прологом до справжньої трагедії, що очікує Україну вже нинішньої осені».

Партія регіонів заявляє сьогодні про це «відкрито, адже ми знаємо ціну помаранчевих домовленостей. Це – результати безпрецедентних за своїм цинізмом торгів за владу, за можливість і надалі використовувати керівні посади в державі з метою забезпечення як вузькопартійних, так і особистих інтересів».

У ході консультацій з партіями та блоками, представленими в парламенті, Партія регіонів зробила все від неї залежне, щоб подолати розбіжності, що стоять на шляху об`єднання країни.

«Ми запропонували ретельно опрацьований план швидкої трансформації України в розвинену європейську державу й вказали механізми його реалізації.

Ми визначили шляхи вирішення найгостріших проблем у зовнішній політиці Української держави й заявили про готовність спільними зусиллями мінімізувати ті негативні тенденції, які окреслилися в цій сфері протягом останніх півтора років.

Ми задекларували готовність забезпечити конструктивний діалог з представницькою владою тих регіональних громад, які через відсутність розуміння їхніх проблем з боку офіційного Києва почали вирішувати їх самостійно.

Зрештою – ми сказали, що в питанні створення стійкої дієздатної парламентської більшості портфелі й посади нас цікавлять лише настільки, наскільки вони сприятимуть покращенню життя народу.

Однак наше відверте прагнення об`єднатися заради майбутнього України залишилося без відповіді. Створення коаліції без Партії регіонів, яка фактично перемогла на минулих виборах, дало чітку відповідь на питання, хто й в ім`я чого відмовився від формату широкої парламентської більшості», наголошується у заяві.

«Зробивши ставку на помаранчеву коаліцію, ЮЩЕНКО тим самим підтвердив, що він так і залишився Президентом тільки частини України.

У ситуації, що склалася, Партія регіонів рішуче дистанціюється від дій сил, які стали на такий авантюрний шлях».

Партія регіонів заявляє, що «відтепер уся відповідальність за стан справ у державі, у першу чергу – за зниження рівня життя наших громадян; за ріст цін і тарифів, зростаюче безробіття, за відсутність порозуміння між центральною владою і тими регіонами, чиї інтереси цією владою ігноруються; за ті негативні наслідки, які неминучі при збереженні нинішнього курсу країни в зовнішній політиці – лягає на плечі помаранчевої коаліції та її лідерів - ЮЩЕНКА, ТИМОШЕНКО і МОРОЗА».

Як наголошують автори заяви, вони не вірять у те, що «створена нині коаліція, яка не враховує наших голосів – а це голоси мільйонів жителів країни – виявиться здатною поліпшити життя народу. Ми не проти, щоб помаранчева коаліція працювала, але ми знаємо, що її існування буде коротким, як нинішнє літо й закінчиться, на жаль, новими величезними проблемами, з якими зіткнеться народ України, проблемами, які стануть результатом непрофесіоналізму й безвідповідальності тих, хто сьогодні знову дорвався до влади.

Ми будемо жорстко контролювати дії влади з метою уникнення тих наслідків її правління, які можуть мати невідворотний характер. Ми залишаємо за собою право в критичний момент звернутися за підтримкою до народу».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.