Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кінах виступив проти скасування газових угод

Політика 9186 переглядів

Опубліковано - 23.06.2006 17:37 | Всі новини | Версія для друку

Кінаха все влаштовує
Кінаха все влаштовує
Народний депутат України, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах упевнений в необхідності посилення роботи з так званого газового питання і виступає проти скасування газових угод між Україною і РФ.

Про це повідомили в прес-службі УСПП.

Кінах зазначив, газові угоди між Україною і Росією від 4 січня 2006 року були, безперечно, недосконалими, оскільки приймалися практично у форс-мажорних обставинах. При цьому він підкреслив, що їх слід розвивати відповідно до нинішнього моменту, а не скасовувати або переглядати.

– Врешті-решт, слід зосередитися над підписанням міжурядового протоколу між Україною і Росією, де чітко зафіксувати параметри ціново-тарифної політики, взаємні зобов'язання сторін, - сказав Кінах. Підписання цього протоколу, як й інших вимог Указу Президента про посилення заходів з енергетичної безпеки - затвердження балансу енергетичних ресурсів на 2006-2007 роки, розробка комплексу заходів щодо створення стратегічного запасу нафтопродуктів і природного газу тощо, на думку Кінаха, є надзвичайно актуальним.

Він вважає, що новоствореному уряду в дуже стислі терміни і в дуже інтенсивному режимі потрібно провести якісні переговори у форматі Україна-Росія-Туркменістан щодо цінових параметрів, обсягів і транзитних умов поставок газу в другому півріччі 2006 року.

– Саме такі підходи необхідні і при реалізації енергетичної безпеки Європи. Нашим партнерам потрібно довести, що ми чітко уявляємо перспективи подальшого розвитку спільного ринку енергоносіїв і стоїмо на принципах Європейської енергетичної хартії, однією з умов якої є безперешкодний доступ незалежних постачальників до газотранспортної системи, - зазначив Кінах.

– Переговорний процес має проводитися виключно в прагматичному конструктивному руслі, без тиску і емоцій, які завдають тільки шкоди і не сприяють вирішенню невідкладних проблем, - наголосив він.

Нагадаємо, що 22 червня лідер БЮТ Юлія Тимошенко підтвердила, що на посаді прем'єр-міністра України вимагатиме перегляду газових угод.

– Всі угоди про поставки до України газу сьогодні потребують додаткової глибокої ревізії, перегляду і побудови в дружньому режимі нових договірних відносин із Росією і Туркменістаном, - сказала вона в перерві засідання парламенту.

4 січня 2006 року НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" досягли домовленості про поставки російського газу до України, згідно з якою Україна купуватиме російський газ за ціною $95 за 1 тисячу кубометрів у компанії "РосУкрЕнерго". У свою чергу "РосУкрЕнерго" купує російський газ у "Газпрому" за ціною $230 за 1 тисячу кубометрів. Висока ціна російського газу для "РосУкрЕнерго" компенсується нижчою вартістю газу з Середньої Азії. При цьому транзитна ставка за транзит російського газу до Європи збільшується з $1,09, як це було раніше, до $1,6.

2 лютого НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" створили спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" для поставок газу до України. ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали 5-річний контракт про поставки середньоазіатського і російського природного газу до України за ціною $95 за тисячу кубометрів.

У грудні 2005 року Україна і Туркменістан підписали міжурядовий договір на поставку в 2006 році 40 млрд куб м туркменського газу до України, але поставок дотепер не проводилося.

Тимошенко неодноразово заявляла про намір після парламентських виборів в Україні переглянути газову угоду з Росією, повідомляє УНІАН.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.