Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Батько Всесвітньої павутини запропонував концепцію перетворення WWW на GGG

Технології 10627 переглядів

Опубліковано - 24.11.2007 00:06 | Всі новини | Версія для друку

Британський академік Тімоті Бернерс-лі винайшов систему адресації інтернет-ресурсів
Британський академік Тімоті Бернерс-лі винайшов систему адресації інтернет-ресурсів
Тімоті Бернерс-Лі, творець Всесвітньої павутини (World Wide Web, WWW), запропонував подальшу концепцію розвитку свого дітища - так званий “гігантський глобальний граф” (Giant Global Graph).

Бернерс-Лі, уродженець Великобританії, створив первинну модель World Wide Web у восьмидесятих роках минулого сторіччя, працюючи в Європейській лабораторії фізики елементарних частинок в Женеві (CERN). Згодом були розроблені універсальний ідентифікатор документів (Universal Document Identifier, UDI), мова розмітки HTML і протокол HTTP. А восени 1990 року за підтримки Бернерса-Лі був запущений перший веб-сервер, після чого Всесвітня павутина була включена до проекту Internet.

Роздумуючи в своєму блозі, Бернерс-Лі відзначає, що зараз Всесвітня мережа переходить на наступний ступінь еволюції. Мова йде про трансформації World Wide Web в Giant Global Graph (GGG). Суть концепції GGG зводиться до формування єдиної моделі, що описує взаємні зв'язки всіх користувачів інтернету.

Тімоті Бернерс-Лі відзначає, що зараз користувачі інтернету при реєстрації в різних онлайнових сервісах вимушені знову і знову створювати документи з описом своїх захоплень, інтересів, кола друзів і таке іншеі. У результаті, аналогічні за своєю суттю документи можна знайти на сайтах Facebook, Linkedin, LiveJournal, Advogato і ін. Насправді всі ці файли повторюють один одного, проте Всесвітня павутина цього не розуміє.

Концепція "гігантського глобального графа" фактично має на меті переклад всіх соціально-орієнтованих сервісів на єдиний глобальний движок, який дозволить вивести інтернет на якісно новий рівень. Бернерс-Лі підкреслює, що на першому етапі еволюції була сформована Мережа, що дозволила взаємодіяти з комп'ютерами, не думаючи про сполучні кабелі. Потім з'явилася Всесвітня павутина, що дозволила забути про комп'ютери і сфокусуватися на документах, тобто, веб-сайтах. Тепер же мова йде про те, щоб зосередити увагу не на зв'язках сайтів один з одним, а на взаємодії безпосередньо користувачів інтернету.

Втім, навряд чи варто чекати, що концепція Giant Global Graph буде реалізована на практиці одразу. Найімовірніше, трансформація, навіть якщо і відбудеться, то затягнеться не на один рік, повідомляє “Комп`юлєнта”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.