Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перший день з новими штрафами. Водії наново вивчають правила руху

Суспільне життя 10063 перегляди

Опубліковано - 17.11.2008 12:31 | Всі новини | Версія для друку

Перший день з новими штрафами. Водії наново вивчають правила руху
Перший день з новими штрафами. Водії наново вивчають правила руху
Сьогодні починають діяти нові штрафи, більші за попередні у 10 разів. Законодавчо вони набули чинності ще вчора, але оскільки неділя - вихідний день, інспектори ДАІ починають по-новому штрафувати тільки з 17 листопада.

Водії чекали на "чорний понеділок" з жахом. Деякі з них вважають, що таким підняттям "тарифів на порушення" за їхній рахунок підняли зарплату даїшникам. Проте, більшість власників залізних коней погодилися, що у цьому є і позитивний момент, адже таке підвищення штрафів змусило їх повторити правила дорожнього руху, а їх дотримання допоможе не втрачати кошти, повідомляє газета "Сегодня".

Якщо ж даїшники вимагатимуть гроші, не зважаючи на наявність вогнегасника, аптечки і решти, тобто незаконно, кияни можуть поскаржитися на них за телефоном довіри, номер якого 483-70-64.

Самі ж інспектори ДАІ уже зараз говорять про те, що їздити почали краще, у той же час вони погоджуються з водіями щодо того, що штрафи підняли занадто сильно, пише газета "24". На їхню думку, така зміна вдарить по гаманцях, в першу чергу, середньостатистичних водіїв з невисокими зарплатами, що ж стосується власників "Лексусів" і "Бентлі", то вони продовжуватимуть порушувати правила дорожнього руху з тією ж частотою.

Окрім нових штрафів, в силу мали вступити й інші нововведення, але цього не сталося. Диктофони, за допомогою яких патрульні повинні записувати всі розмови з водіями, у більшості є, але ними майже не користуються. Машин, обладнаних системами спостереження, - десяток на всю країну.

Автомобілів з локаторами, які фіксують всі переміщення патрулів, теж поки що 40 штук. Прописану у законі фото- і відеофіксацію порушень не пропрацьовано, тому введено її буде не раніше, ніж через декілька місяців, як і систему нарахування балів.

Згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення врегулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", прийнятому Верховною Радою в кінці вересня і підписаним президентом України Віктором Ющенком, за непристібнутий ремінь безпеки, наприклад, можуть узяти від 51 до 85 гривень (раніше було 3,4-8,5 грн.), за проїзд на червоне світло - 510-680 грн (замість 8,5-17 грн), а пішоходи, які переходять дорогу у недозволеному місці, мають бути готовими попрощатися з 85 гривнями. Повна таблиця штрафів.

Минулого тижня начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць розповів про схему контролю за сплатою штрафів: інспектор ДАІ видає порушникові протокол і постанову, в якій вказано суму штрафу. Водій повинен сплатити штраф протягом 15 діб, після закінчення яких штраф подвоїться. Власне контроль здійснюється, коли водій приїжджає на техогляд або знімати машину з обліку - саме тоді йому відмовлять в техогляді, якщо він не зможе показати корінці квитанцій про сплату штрафу.

Коломієць також уточнив, що штрафні бали не тільки нараховуватимуть, але і знижуватимуть, наприклад, за своєчасну сплату штрафу. Бали нараховуватимуться на спеціальні пластикові картки.

Нагадаємо також, що в кінці жовтня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко видав указ, що забороняє інспекторові на службі мати в кишені валюту і більше 100 гривень. Для стеження за інспекторами буде введено вибірковий контроль, а також відеоконтроль.

"До кінця року 400 патрульних машин буде обладнано відеоспостереженням, що працює на 270 градусів. Три відеокамери пишуть ситуацію ззовні машини (вперед, назад, на тротуар, а на проїжджій частині інспекторові заборонено працювати) й одна - всередині салону. Доступу до цієї зйомки екіпаж "патрульки" не має. Отже всі дії інспектора постійно фіксуються", - повідомив Коломієць.

Звернемо увагу, що ще 7 травня цього року президент був серйозно стурбований зростанням кількості ДТП. Він звернувся до парламенту, Луценка і до губернаторів з проханням невідкладно прийняти заходи для врегулювання катастрофічної ситуації.

Зокрема, він наполягав, щоб Верховна Рада невідкладно прийняла в цілому законопроект про безпеку дорожнього руху, який підвищує відповідальність водіїв, а також розміри штрафів за порушення ПДР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.