Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці збільшили тарифи на евакуатори (оновлено)

За право людини Регіон: м.Київ 9748 переглядів

Опубліковано - 1.12.2008 18:48 | Всі новини | Версія для друку

У столиці збільшили тарифи на евакуатори (оновлено)
У столиці збільшили тарифи на евакуатори (оновлено)
КП “Київтранспарксервіс” підвищило тарифи на навантаження і вивантаження автомобілів при евакуації.

Тарифи на евакуацію зросли 1,5-2,08 раза до 200-600 гривень за автомобіль, а також на переміщення евакуатора з автомобілем - у 1,5-2,22 раза до 13-50 гривень за 1 км руху.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління цінової політики Київської міськдержадміністрації.

Зокрема, тариф на евакуацію автомобілів 1-ї категорії збільшився в 2 рази до 200 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 1,63 раза до 13 гривень за 1 км руху евакуатора.

Тариф на евакуацію автомобілів 2-ї категорії зріс в 1,7 раза до 250 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 1,5 раза до 15 гривень за 1 км руху евакуатора.

Вартість евакуації автомобілів 3-ї категорії зросла в 1,76 раза до 300 гривень за навантаження і вивантаження, а переміщення - у 1,67 раза до 20 гривень за 1 км руху евакуатора.

Тариф на евакуацію автомобілів 4-ї категорії збільшився в 2 рази до 400 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 2,1 раза до 30 гривень за 1 км руху евакуатора.

Тариф на евакуацію автомобілів 5-ї категорії збільшився в 2,08 раза до 500 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 2,22 раза до 40 гривень за 1 км руху евакуатора.

Вартість евакуації автомобілів 6-ї категорії збільшилася в 1,5 раза до 600 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 1,67 раза до 50 гривень за 1 км руху евакуатора.

Точна дата введення цих тарифів поки невідома.

Як відомо, попередні тарифи на евакуацію були розроблені у вересні 2006 року. Згідно з ними, власник авто (терміном експлуатації до 5 років, з обсягом двигуна від 1800 до 2500 см3) платить евакуаторам 200 гривень за засіб пересування і по 14 гривень за кожен кілометр шляху на стоянку. За авто такого ж віку, але з двигуном більше 3500 см3 тариф складав 400 гривень і 30 гривень відповідно.

Тариіфи на блокування можна побачити тут

Від “Аратти”: Уважно вивчивши документ, на підставі якого проводиться заблокування транспортних засобів, а саме - “Про порядок тимчасового затримання номерних знаків, примусового переміщення та блокування (розблокування) транспортних засобів, водії яких порушили встановлені в місті Києві Правила, затверджені рішенням Київської міської ради від 26 вересня 2002 року № 47/207”, ми знайшли один цікавий пункт в “Інструкції про тимчасове затримання номерних знаків, примусове переміщення, блокування (розблокування) транспортних засобів та провадження у справах про порушення водіями та посадовими особами встановлених у місті Києві Правил”. Він стосується відмови автовласника сплачувати кошти за розблокування його авто:

5.8. У разі відмови водія від оплати зазначених вище коштів працівник служби “Київпарксервіс” КП “Київпастранс” в присутності двох понятих складає акт згідно з додатком 6 про виконані роботи по блокуванню та розблокуванню транспортного засобу, в якому зазначається розмір збору та послуг за паркування, після цього проводиться розблокування коліс. На підставі акту виконання робіт оформляються та направляються до суду матеріали для стягнення з порушника зазначених коштів в установленому законом порядку.

Сміливо вимагайте складення акту, - у нашій державі дії верховентство права, за яким вам Основний закон - Конституція України ґарантує право приватної власності - стаття 41 чітко вказує, як, хто і в якому законному порядку може вас позбавити вашої власності:

Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об'єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності.

Право приватної власності є непорушним.

Примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості.

Примусове відчуження таких об'єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

В даний час в країні хоч і криза, але воєнний чи надзвичайний стан ніхто не запроваджував. З цього приводу Комітет Прямої Дії (К.П.Д.) дає наступні поради:

Як безкоштовно позбавитися блокіратора коліс?

Деякі сміливі автовласники, що підозрюють про незаконність дій блокувальників, радять скористатися ножівкою і таким чином зняти капосний пристрій. Проте К.П.Д. вважає це не кращим виходом, оскільки, блокіратор - комунальне майно і за його псування може наступити відповідальність (спірне питання - з якого доброго дива комунальна власність без вашого відому опинилася причепленою до вашої особистої власності - прим."Аратти"). Не є виходом і спосіб: «спустити шину - з`їхати-зняти».

По-перше, він не придатний для гуми низького профілю. По-друге, - метушні багато. По-третє, не виключено, що поки ви спускатимете одне колесо, Вам не накинуть блокіратори на інші три. Тому, К.П.Д. пропонує Вам перевірений (!!!) порядок дій:

Крок 1.

- Помітивши блокіратор на колесі свого автомобіля, знайдіть працівників «Киевтранспарксервісу» (вони зазвичай сидять неподалеку «в засідці» в автомобілі з відповідним написом) і посилаючись на п. 5.8. Рішення N 47/207 Київради (див. текст вище) заявіть про відмову оплачувати послуги з розблокування колеса і зажадайте складання Акту. Цікаво, що у всіх блокувальників є в наявності товсті пачки Актів, якими вони майже не користуються через непоінформованість водіїв і негласного наказу керівництва вибивати гроші на місці. У разі відмови - поясніть, що Ви знаєте свої права, вважаєте дії блокувальників незаконними і почніть викликати патруль міліції за телефоном «02» (або «102» з мобільного. Останнє - діє безвідмовно, жваво аки гірські кози, блокувальники біжать за Актами.

Крок 2.

- Для складання Акту блокувальщику необхідно запросити двох понятих. Навряд чи він виявить сильне бажання їх шукати. Допоможіть йому в цьому. Наприклад, ви можете запросити своїх колег або друзів, які, можливо, знаходяться неподалік. Або, пояснивши суть проблеми і можливість її рішення, іншим водіям, чиї машини заблоковані поряд. Після складання Акту, зажадайте негайно розблоковувати колеса автомобіля.

Крок 3.

- Сумнівно, що «Київтранспарксервіс», якому не вдалося «розвести» Вас «на гроші» на парковці, ризикне з Вами судитися. Проте нічого виключати не можна. І у разі отримання повістки з суду, підготуйте для судді наступні документи: Конституцію України, Кодекс України про Адміністративні Правопорушення ст.152, 159, 182; Закон "Про місцеве самоврядування в Україні" ст. 26; Закон "Про столицю України - місто-герой Київ" ст. 22.

Для довідки: із понад двадцяти звернень до суду проти автовласників за фактом блокування коліс, «Київтранспарксервіс» не виграв жодного!!!

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.