Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Переляк теж пахне

Невідоме 9042 перегляди

Опубліковано - 5.12.2008 14:25 | Всі новини | Версія для друку

Переляк теж пахне
Переляк теж пахне
Як виявилося, люди можуть визначати стан страху і стресу один в одного на підсвідомому рівні, вловлюючи запах феромонів, що виділяються з потом.

Вчені зробили такі висновки у ході дослідження підпахового секрету наляканих парашутистів. Вони встановили, що запах страху викликає посилену реакцію у тих ділянках мозку, які пов'язані, відповідно, з емоціями страху.

Експертиза фінансувалася дослідним крилом Пентагону, що вже породило чутки про те, що незабаром виділять феромон страху з метою використання його у бойових діях, для наведення жаху на війська супротивника. Однак американське військове відомство заперечує цю інформацію.

"Ви можете створити фізичні симптоми у людей, але немає гарантій, що люди будуть налякані", - заявляє в свою чергу психіатр Саймон Уесселі з Королівського центру військових досліджень в галузі охорони здоров'я.

До цього часу більшість дослідників вважає, що люди не можуть визначати феромони, як це роблять ссавці, адже в останніх є якобсонова залоза у носі. Проте у людей ця особлива залоза не пов’язана із мозком.

Це далеко не перший досвід такого роду у військовій історії США. У 1950-1960-і роки розглядалася можливість тимчасового перетворення солдатів супротивника в сексуально стурбованих гомосексуалов, або гей-бомби. Від розвитку проекту у результаті було вирішено відмовитися на початковій стадії.

Ще одна забавна пропозиція передбачала використання спеціального хімікату, який би створював у партизан тривалий нестерпний запах з рота.

В середині 1990-х років ВВС США пропонувало вивчити можливість маркіровки солдатів супротивника дратівливими запахами або ароматами, які здатні привернути на ворожі позиції осоружних створень, на зразок мух, мурашок, бджіл, щурів і крупніших тварин. Це повинно було перешкодити ворогам загубитися серед мирних жителів.

Як повідомлялося раніше, цього року дослідники з ізраїльського інституту Вейцмана створили карту запахів, яка здатна визначати місцеперебування кожного з них щодо інших.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.