Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Загроза Інтернету

Технології 12346 переглядів

Опубліковано - 8.08.2006 16:02 | Всі новини | Версія для друку

Сер Тім Бернерс-Лі
Сер Тім Бернерс-Лі
Тепер все, що створено багатьма роками завзятої праці, перебуває під загрозою, вважає “батько” Інтернету Тім Бернерс-Лі.

«Якби я знав тоді, скільки людей вказуватимуть URL, то не став би використовувати в синтаксисі два слеша»
Тім Бернерс-Лі


Інтернету виповнилося 15 років - за людськими мірками небагато. Рівно стільки часу тому засновник Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі створив перший у світі веб-сайт іnfo.cern.ch. Бернерс-Лі є розробником основних технологій Інтернету, таких як протокол HTTP і мова програмування HTML, незважаючи на те, що їхні теоретичні основи були закладені ще до нього.

Тім Бернерс-Лі опублікував на першому у світі веб-сайті опис нової технології World Wіde Web (WWW), заснованої на протоколі передачі даних HTTP, системі адресації URL і мові гіпертекстової розмітки HTML. Також на сайті були описані принципи установки і роботи веб-серверів і веб-браузеров.

Усі інструменти, необхідні для роботи першого сайту, Бернерс-Лі підготував ще раніше - наприкінці 1990 року з`явилися перший гіпертекстовий веб-браузер World Wіde Web з функціоналом веб-редактора, перший веб-сервер на базі NeXTcube і перші веб-сторінки.

До речі, ще в 1980 році Тім Бернерс-Лі створив гіпертекстове програмне забезпечення Enquіre, що використовує для збереження даних випадкові асоціації. Потім, працюючи в Європейському центрі ядерних досліджень у Женеві (CERN), він запропонував колегам опублікувати гіпертекстові документи, зв`язані між собою гіперпосиланнями. Засновник Інтернету продемонстрував можливість гіпертекстового доступу до внутрішніх пошуковиків і документів, а також новинним ресурсам Мережі .

У даний час Тім Бернерс-Лі очолює заснований ним Консорціум Всесвітньої павутини (World Wіde Web Consortіum), що займається розробкою і впровадженням стандартів Інтернету. У 2004 році він став командором ордена Британської імперії. А в березні цього року сер Бернерс-Лі одержав нагороду Британського комп`ютерного суспільства за внесок у зростання та розвиток ІT у Великобританії й світі - медаль імені Ловлейс.

Тепер же усе, що створено багатьма роками завзятої праці, перебуває під загрозою, вважає Бернерс-Лі.

Виступивши цього року на конференції World Wіde Web в Едінбурзі, він висловив своє відношення до боротьби, що загострюється, навколо так називаного нейтралітету Мережі.

Нейтралітет Мережі - це концепція, відповідно до якої весь інтернет-контент повинен розглядатися постачальниками каналів широкополосного доступу однаково, без якої б то було дискримінації. Цього року це стало гарячою політичною темою, особливо в Америці, тому що є побоювання, що телекомунікаційні компанії можуть почати блокувати деякі веб-сайти або брати з користувачів більше грошей за доступ до них.

"Для усіх нас буде краще й ефективніше, якщо ми відокремимо ринок, що надає нам засоби доступу, від ринку, що надає нам інформацію. Інформація - це те, чим я користуюся для прийняття рішень. Не тільки з приводу покупок, але і з приводу вибору, - сказав Бернерс-Лі журналістам. - Деякі компанії в США намагаються змінити це. Починаються спроби створити таку ситуацію, що якщо я захочу дивитися передачу телевізійної станції через Інтернет, то ця ТБ-станція повинна буде платити за її доставку мені".

Такі компанії, як Google, Mіcrosoft і Yahoo, лобіювали серед політиків США прийняття законів, що зробили би нейтралітет Мережі обов`язковим. Цьому перешкодили постачальники телекомунікаційних послуг і деякі виробники устаткування, пише російська газета "ВЗГЛЯД" .
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.