Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Загадкові маневри. Медвєдєв чи то погрожує, чи то піарить Ющенка

Імперія «Совок» 6086 переглядів

Опубліковано - 21.09.2009 13:13 | Всі новини | Версія для друку

Загадкові маневри. Медвєдєв чи то погрожує, чи то піарить Ющенка
Загадкові маневри. Медвєдєв чи то погрожує, чи то піарить Ющенка
Президент Росії Дмітрій Медвєдєв видав черговий спіч іноземній аудиторії та продемонстрував на увесь світ своє блюзнірство та невігластво щодо знань об’єктивних фактів історії.

У Росії сердешне і дружнє ставлення до України, але президентові Дмітрію Медвєдєву дуже образлива антиросійська політика Президента Віктора Ющенка.

"Це сердешне, дружнє ставлення (Росії до України). У нас у всіх є родичі на Україні, близькі і друзі, у нас у всіх є потреба спілкуватися", - сказав глава держави в інтерв'ю CNN.

Медвєдєв підкреслив, що "Україна рухається своїм шляхом, це самостійна держава", і визнав, що у цієї країни "дуже великі економічні труднощі, є свої проблеми національного порядку".

Медвєдєву не подобається тільки одне: "Що основною лінією політики у діючого керівництва, я маю на увазі в даному випадку Президента країни, стала антиросійською позиція. І що б там не говорили, я абсолютно упевнений в тому, що це основна лінія поведінки".

"Це дуже образливо і неправильно, тому як ми настільки близько зв'язані народи, що всякий, хто намагається вбити клин між двома народами, здійснює помилку, якщо не сказати злочин перед майбутніми поколіннями", - вважає російський лідер.

Він пояснив, що його серпневе звернення до Ющенка "мало тільки один сенс - щоб українські політики, перш за все Президент України, замислювався про цю політику".

"Мені не дуже подобається, що на Україні відбувається героїзація нацистських злочинців. Взагалі-то ми колись всі разом боролися проти нацизму. Це розуміють в інших країнах, але чомусь не хочуть розуміти деякі українські керівники. Я маю право на такі оцінки, тому що це загальний виклик, загальна загроза. Нацистські злочинці колись були судимі Нюрнберзьким трибуналом", - сказав Медвєдєв.

За його оцінкою, "є речі, які є важливими для майбутнього наших стосунків". "Ми нічого не нав'язуємо, ми ні до кого не звертаємося. Я навіть не апелюю до народу України, тому що у народу України є своє керівництво. Але, як керівник країни, я повинен заявити позицію своєму колезі", - заявив президент РФ.

Він нагадав про "неприємне рішення - не відправляти, тимчасово поки, нового посла на Україну, щоб наші українські колеги все ж замислювалися про наслідки такого курсу".
Від “Аратти”: нам, українцям, дуже прикро, що такий інтелектуал, як Дмітрій Медвєдєв або відвето бреше, або ж просто видає бажане за дійсне.

Ми можемо нагадати йому реальність. А вона така, що більше половини населення "дружньої" Росії бачить в українцях ворогів. Про це вперто свідчить соціологія і ці результати досліджень віддзеркалюють сучасну політику Кремля. Щоб переконатися у цьому навіть не потрібно бути соціологом - достатньо подивитися російське телебачення.

Проте, найбільше нас здивували апеляції Медвєдєва до Нюрнбергу. Зокрема, нам, українцям вельми цікаво, яких нацистів, засуджених Міжнародним трибуналом, реабілітують в Україні? Принаймні, ми не знайшли у матеріалах Нюрнберзького суду жодних згадок ни про ОУН, ні про УПА. Хоча, можливо пан Медвєдєв не в курсі саме тому, що досі немає в природі повного російського перекладу цих публічних документів. Точніше є, але купюри від ЦК КПРС у редакції 1964 року, дещо доповнені у 90-х.

І напевно - не буде у найближчому майбутньому, бо тоді, коли ці матеріали будуть доступні кожному росіянину, тупо брехати буде важче.

Тоді треба буде напрягати інтелект, аби підтримати своїх протеже серед українських політиканів.

І на цьому тлі, повірте, абсолютно дивакувато виглядає відсутність російсьського посла в амбасаді: хіба що весь світ бачить, що у Кремлі сидять феодали із рівнем міслення на рівні раннього середньовічча, коли з-за дрібних особистих образ корольків розпочиналися війни між державами. Різниця в тому, що у Росії є ядерна зброя, хоч і іржава, але все ж.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.