Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні офіційно стартували президентські перегони

Вибори-2010 9024 перегляди

Опубліковано - 19.10.2009 12:23 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні офіційно стартували президентські перегони
Сьогодні офіційно стартували президентські перегони
Сьогодні, 19 жовтня, офіційно стартує виборча кампанія. На думку політологів, вона вирізняється мінімумом ідеології та максимумом реклами і компромату.

Соціологи відзначають, що лідери електоральних симпатій вже чітко визначилися. На думку політологів, поламати цю тенденцію буде надзвичайно складно. Навіть попри ймовірність того, що по лідерах електоральних симпатій може сильно вдарити війна компроматів. Але в одного з кількох кандидатів шанси є.

На початку кампанії лідери електоральних симпатій залишаються незмінні. Це лідер партії регіонів екс-прем’єр Віктор Янукович та лідер блоку свого імені прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Наразі розрив між ними за даними різних опитувань громадської думки збільшився і становить близько 10 %. Щоправда, соціолог Євген Копатько зазначає, що цей розрив постійно змінюється.

Від двійки лідерів значно відстає екс-спікер Арсеній Яценюк. Політологи навіть кажуть про парадокс Яценюка: мовляв, поки він не починав активної виборчої кампанії, його рейтинг зростав, а взявся агітувати, розвісив бігборди – і рейтинг знизився. Та попри це, в лідера «Фронту змін» є шанси, особливо в разі, якщо Юлія Тимошенко і Віктор Янукович загрузнуть у війні компроматів.

«На його рейтингові позиції може суттєво вплинути змістовне наповнення його кампанії, – каже соціолог Євген Копатько про перспективи Арсенія Яценюка. – зовнішній фон навіть дуже яскравий. Внутрішнє наповнення має ще розвинутися. В нього є шанси не втратити позиції, які він займає».

Непередбачуваний компромат

Шанси інших кандидатів скористатися з війни компроматів між ПР і БЮТ – менші, ніж в Арсенія Яценюка. Взагалі, прорахувати наслідки війни компроматів політологам зараз дуже важко.

«Це як касетний скандал, який почався у 2000-му році, – каже політолог Володимир Фесенко. – Криза довіри до політиків вже є, але почалася криза довіри в між елітних стосунках. Може бути так, що ефект дасться взнаки вже після виборів. Це криза цілої системи… А щодо кандидатів, то все залежить від їх здатності скористатися ситуацією».

Ще один суттєвий фактор, на який звертають увагу експерти – велика кількість людей, які досі не визначилися – за кого голосувати. Як розподіляться їх голоси, особливо у другому турі, залежить від дуже багатьох чинників. Одне з головних очікувань виборців – бажання наведення ладу в державі.

Проте, на думку політолога Михайла Погребинського, кандидатам важливо не перестаратися з обіцянками навести лад. Бо інакше можна налякати виборця, який вагається: «Люди бояться, коли можуть їм проблеми створити, і не проти того, щоби розібралися з бюрократією, з різним там начальством», – каже політолог.

Виборець втомився від ідеології

На думку політологів, ці вибори будуть найменш ідеологізованими. «Забудьте про ідеологічний чинник на цих виборах! – каже політолог Володимир Фесенко. – Працювати як чинник мобілізації буде, по-перше емоційна ідентифікація з кандидатом, а також гра на очікування. От, хто краще вгадає чи влучить в очікування – і через рекламу, і через діалог з виборцями – отримає певну перевагу».

Майже всі опитані Радіо Свобода експерти єдині в думці, що політична криза в Україні має глибоке коріння, а тому мало шансів, що політичній дестабілізації буде покладено край внаслідок президентських виборів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.