Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Час готуватися до Різдва

Наші новини Регіон: м.Київ 20051 перегляд

Опубліковано - 6.09.2006 17:46 | Всі новини | Версія для друку

Учасники першого дитячого конкурсу флористів "Різдвяні дзвоники"
Учасники першого дитячого конкурсу флористів "Різдвяні дзвоники"
Саме така думка приходить після відвідання 4-ої Міжнародної спеціалізованої виставки «Різдвяний подарунок», яка сьогодні розпочала свою роботу у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». Одночасно з нею там відбуваються ще три споріднені виставки – «Декор та подарунки», «Ігри та іграшки», «Матеріали для творчості та хоббі».

Професіонали від подарункового бізнесу виставили на показ новорічні прикраси, іграшки, штучні ялинки, що прикрашені тими ж таки прикрасами та іграшками, блискучу новорічну мішуру, стрічки, свічки, бантики, пакувальні матеріали та інші елементи декору і оформлення подарунків.

Там можна побачити як всілякі симпатичні та приємні дрібниці до Нового року та Різдва, так і цікаві композиції декору салонів та приміщень, а також різноманітні пристосування і матеріали для виготовлення сучасних художніх творів. І це просто дивує. Дивує безмежна фантазія спеціалістів цього відносно молодого бізнесу в Україні. А цей бізнес вже почав диктувати суспільству моду.

Як заявлено в інформаційному листку, однією з головних подій виставки має бути ТРЕНД-ШОУ – показ новітніх тенденцій в області сувенірно-новорічного дизайну. А це означає, що протягом трьох днів роботи виставки (6-8 вересня) будуть показані актуальні (читай, модні) тенденції святкового декорування на наступний сезон 2007 року.

На виставці також представлені деякі художні роботи – неможливо не відзначити виставку картин, що вирізблені з дерева майстра з Волинського містечка Ковель Івана Панасюка. Він також робить дерев’яні скульптури – використовує дерево липи, груші, має багато малих дерев’яних сувенірів, які також виготовлені на основі техніки різьби по дереву.

Маленькі шедеври можна побачити і на вітальних листівках ручної роботи київської фірми «Хепіком», гаслом якої є «Даруйте на щастя!» Крім великого асортименту новорічних карток, на їхньому стенді були представлені вітальні листівки, що існують в одному примірнику, – там міні-картини, намальовані власноруч молодими художниками.

А ще сьогодні в рамках роботи виставки з відбувся конкурс флористів «Ніч перед Різдвом» і перший всеукраїнський конкурс дітей-флористів «Різдвяні дзвоники». В дитячому конкурсі брали участь діти-сироти з дитячих будинків та інтернатів Червонограда (Львівської області), Мукачевого, що на Закарпатті, Галича Івано-Франківської області, Цюрупінська Херсонської області, Молочанська та Бердянська Запорізької області.

Обидва конкурси організувала Академія флористики Наталії Агеєвої. Нею ж проводиться ще одна акція – благодійна. Учасники виставки зберуть і передадуть новорічні товари, іграшки, товари для творчості та хоббі дітям з дитячих будинків, які приїхали в Київ на дитячий конкурс флористів, а вони їх повезуть в свої дитячі будинки, які їх направили на конкурс.

Завтра, 7 вересня, на майданчику презентацій протягом другого дня роботи виставок пройдуть майстер-класи і презентації: «Сучасний погляд на товари для творчості та хоббі», «Художні пензлі компанії «Колібрі», «Останні модні новинки в новорічному оформленні». І навіть для відвідувачів передбачений майстер-клас з виготовлення Різдвяної композиції від компанії «Флоріс».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Наші новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.