Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Віктор Ющенко піарнувся на тренажері і вручив льотчикам прапор

Вибори-2010 6377 переглядів

Опубліковано - 3.12.2009 13:31 | Всі новини | Версія для друку

Президент Віктор Ющенко піарнувся на тренажері і вручив льотчикам прапор
Президент Віктор Ющенко піарнувся на тренажері і вручив льотчикам прапор
Президент Віктор Ющенко сьогодні, під час відвідин авіаційної бригади у місті Василькові, здіснив тренувальне політне завдання на тренажері літака-винищувача МіГ-29.

В рамках програми відвідування авіаційної бригади Ющенко ознайомився з можливостями тренажерного комплексу, на якому військові льотчики тренуються у керуванні винищувачами Міг-29, які є на озброєнні бригади.

Він особисто сів за тренажер і здійснив 10-хвилинний навчальний політ, під час якого “випустив” декілька ракет класу «повітря-поверхня» і «повітря-повітря» та успішно “знищив” цілі умовного противника.

Напередодні святкування 18-ї річниці Збройних Сил України Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Ющенко вручив Бойовий Прапор 40-ій ордена Червоного Прапора бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ.

Вітаючи солдат та офіцерів бригади із знаменною подією, Глава держави висловив переконання, що вона знаменує собою неперервну тисячолітню спадковість української військової доблесті – від часів київських князів та перемог Війська Запорізького до звитяг воїнів Другої світової війни.

"У нас є блискуча військова історія, на базі якої сформовані віковічні традиції, що сьогодні розвиваються та доповнюються. Нам є що захищати", – сказав Ющенко.

Президент підкреслив, що добре розуміє ті складнощі, які мають ЗСУ на сьогодні.

Як завжди він не втримався від традиційних закидів у бік конкуренітів на виборах. У цьому контексті Ющенко критично оцінив нинішнє ставлення до потреб ЗСУ з боку уряду та його керівництва. "Я віддаю собі повний звіт, що нинішня політика, яка проводиться урядом по відношенню до українського війська, не є національною", – сказав Ющенко.

Президент, зокрема, підкреслив, що на сьогодні уряд не забезпечує повне і вчасне фінансування Збройних Сил та Міністерства оборони. Водночас він висловив упевненість, що найближчим часом ситуація має змінитися на краще. "За кілька місяців ми матимемо український уряд, українського прем’єра і українську політику по відношенню до рідного війська", – сказав Ющенко.

Він також нагадав, що навіть у сьогоднішніх складних умовах продовжується розробка сучасного оперативно-тактичного ракетного комплексу з унікальними характеристиками, що має надійти на озброєння ЗСУ.

Глава держави також додав, що наразі завершуються проектні роботи із розробки українських кораблів типу "Корвет". Президент, окрім того, додав, що має бути державне замовлення на найсучасніший у Європі вітчизняний танк "Оплот", який нещодавно поступив на озброєння ЗСУ.

Замість післямови. Не можна не помітити певну відсутність логіки у критиці гаранта. З одного боку, він каже, що наразі в Україні присутній "не український", тобто іноземний уряд, прем'єр і політика щодо війська. Що, власне, є прямою зневагою до виборців, оскільки уряд обраний згідно з Конституцією легітимним парламентом, обраним на демократичних виборах.

З іншого боку - Президент підкреслив, що попри кризу, в Україні не зупинилася розробка нових систем озброєнь, в чому його особистих заслуг навряд чи можна знайти. Бо знайшов фінансування на це як раз не він, а ті, кого він так непристойно паплюжить.

Не соромно, Вікторе Анрдрійовичу?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.