Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії оголошено траур

Суспільне життя 10855 переглядів

Опубліковано - 5.12.2009 15:35 | Всі новини | Версія для друку

“Хромую лошадь” двічі штрафували за порушення пожежної безпеки
“Хромую лошадь” двічі штрафували за порушення пожежної безпеки
Президент Росії підписав указ про оголошення по всій країні 7 грудня днем трауру у зв’язку з пожежею в клубі “Хромая лошадь” в Пермі, де за останніми даними загинуло 109 осіб.

Крім того, Дмітрій Мєдведєв доручив надати матеріальну допомогу постраждалим і сім'ям загиблих та вимагає постійно тримати його в курсі того, що відбувається, передає РІА Новості.

Раніше триденний траур був оголошений в Пермському краї. Повідомлялося, що місцева адміністрація виділить родичам загиблих по 100 тисяч рублів. Провідні російські телеканали (ВГТРК, Перший, НТВ, Рен-ТВ та інші) вже внесли зміни в програму на вихідні, виключивши з неї всі гумористичні та розважальні передачі. У минулі вихідні подібні зміни було внесено до телеефіру у зв'язку з катастрофою "Невського експреса".

В цілому, Медведєв висунув вимогу не заощаджувати на наданні допомоги, відзначає "Інтерфакс". "Якщо можливо щось зробити в Москві, то в міру виникнення медичних показань, з урахуванням стану хворих, треба відправляти їх до Москви. Якщо це неможливо, надавати допомогу на місці, у тому числі з використанням сучасних технологій. Якщо щось потрібно з Москви, давайте перекинемо ", - сказав він на нараді в режимі відеоконференцзв'язку з головою МНС Сергієм Шойгу, міністром внутрішніх справ Рашидом Нургалієвим і очільником Міністерства охорони здоров'я Тетяною Голіковою, які перебувають в Пермі.

Президент РФ доручив голові МНС продумати питання істотного посилення покарання за невиконання приписів органів пожежного нагляду і вимагає покарати винних по всій строгості закону. "Все, що сталося, не може бути кваліфіковано інакше, як злочин", - заявив він.
Від опіків, отруєння газом і в тисняві загинули 109 осіб
Від опіків, отруєння газом і в тисняві загинули 109 осіб
Пожежа в нічному клубі "Хромая лошадь" сталася в ніч на 5 грудня під час вечірки з нагоди восьмої річниці закладу. Клуб вигорів практично повністю: площа пожежі склала 400 квадратних метрів при загальній площі закладу в 500 квадратних метрів. З присутніх 250 осіб (було запрошено 280) від опіків, отруєння газом і в тисняві загинули 109 осіб (93 людини загинули на місці події, ще 11 осіб померло в лікарнях), ще понад 130 постраждалих перебувають в медичних закладах, більшість з них знаходиться у важкому стані.

На ліквідації пожежі було задіяно понад 700 чоловік - працівників МНС, МВС і медиків.

В якості основної причини пожежі розглядається використання піротехніки в приміщенні. Ймовірно, стовп іскор від "холодного феєрверку" виявився надто високим і досяг обшивки стелі, яка миттєво спалахнула.

За іншою версією, феєрверк був неякісним, тому залп виявився дуже сильним. Ще одна вірогідна причина пожежі - несправна проводка освітлювальних софітів над танц-підлогою. Повідомлялося, що раніше "Хромую лошадь" двічі штрафували за порушення правил пожежної безпеки.

У справі про пожежу затримані дві особи: виконавчий директор закладу Світлана Єфремова і співзасновник клубу Анатолій Зак, що намагався зникнути і був затриманий вже поза містом, який стверджує, що не має відношення до нічних подій, оскільки клуб здавав в оренду. Зак і Єфремова підозрюються в тому, що допустили порушення правил пожежної безпеки. Слідчі розшукують ще чотирьох підозрюваних у цій справі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.