Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Індонезія подарувала Україні “Гонг миру”, остання прибрала з нього символ Сонця

Духовний світ Регіон: Полтавська область 17336 переглядів

Опубліковано - 31.01.2010 13:37 | Всі новини | Версія для друку

“Гонг миру”, який планується встановити в Кременчуці, буде без символу Сонця
“Гонг миру”, який планується встановити в Кременчуці, буде без символу Сонця
Індонезія подарувала Україні пам`ятний знак - “Гонг миру”, який планується встановити в Кременчуці Полтавської області до 9 травня. На прохання манкуртів він буде позбавлений символу Сонця.

Як повідомляє УНІАН, про це журналістам повідомив мер Кременчука Микола Глухов.

За його словами, питання встановлення Гонгу обговорювалося 29 січня з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індонезія Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, яка відвідувала Полтавську область.

"Такі пам`ятні знаки встановлені в столицях інших країн, а Кременчук - це перше місто, котре не є столицею, але де встановлять Гонг. Планується до Дня Перемоги - 9 травня - встановити його в Парку Миру", - сказав мер.

Разом з тим він повідомив, що зображений на Гонгу миру знак Сонця, що на вигляд схожий на свастику, приберуть.

"Ми прийняли спільне рішення прибрати цей знак з Гонгу миру, оскільки жителі можуть тлумачити його неправильно", - заявив М.Глухов.

Гонг миру є 150-кілограмовою металевою тарілкою, на якій зображені символи незалежних країн світу. На внутрішньому крузі зображено 10 символів основних релігій світу. Індонезія передає Гонги миру в дружні країни.

Від “Аратти”. Зі свого боку ми можемо запропонувати меру Кременчука та його мешканцям (заради їхньої ж освіченості), які в символі Сонця бачать виключно нацистську символіку, відвідати Софіївський собор в Києві, який прикрашений цим символом. І далеко не гітлерівцями, - а більш розумними нашими пращурами. А прибирання з подарунку солярної символіки нагадує дії представників радянського НКВС, які в 30-х роках ходили по хатах і спалювали вишиванки, орнаментовані символом сварги.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.