Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перші особи держави вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе

Влада 10333 перегляди

Опубліковано - 16.09.2006 22:56 | Всі новини | Версія для друку

Перші особи держави вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе
Перші особи держави вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе
Сьогодні, 16 вересня, у шосту річницю загибелі Георгія Гонгадзе, Президент України Віктор Ющенко разом з усіма рідними та близькими журналіста вшановав його пам’ять.

Ющенко та його родина в цей скорботний день згадують Георгія як щиру, молоду, талановиту людину: “Сьогодні ми згадуємо Георгія як журналіста, чиїми головними рисами були внутрішня свобода та небайдужість до долі України”.

Президент висловив співчуття рідним загиблого журналіста. Нині, зазначив він, в Україні вже зроблені перші кроки для вшанування пам’яті Г. Гонгадзе – його іменем, зокрема, названо одну з вулиць столиці. Водночас, підкреслив Президент, найголовнішим для рідних журналіста та суспільства залишається повне розкриття справи його вбивства, притягнення до відповідальності не тільки виконавців, але й замовників та організаторів злочину. Відтак, влада та правоохоронні органи усвідомлюють свій обов’язок. Президент наголосив, що зробить все, від нього залежне, аби справу було остаточно розкрито.

“Для України ім’я Георгія Гонгадзе стало символом політичних змін та свободи слова”, - підкреслив Президент.

Вшанував пам'ять Георгія Гонгадзе, разом із іншими, й Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. В інтерв'ю журналістам, він заявив, що має сумніви в тому, що ГПУ доведе розслідування до кінця, тобто, до притягнення організаторів та замовників злочину до відповідальності.

Луценко сказав, що є плівки екс-майора Миколи Мельниченка, достовірність яких підтверджена різними міжнародними експертизами. За словами міністра, на цих плівках звучать голоси певних осіб, які на сьогодні “слава богу, живі і можуть надавати свідчення при політичній волі Генпрокуратури”. “Чи буде така воля в цій прокуратурі?”- запитав Луценко і сам відповів: “На сьогодні – ні”. При цьому він додав: “Очевидно, що рано чи пізно вона (воля) з’явиться, я в це вірю, тому що всі підстави для завершення (розслідування справи Гонгадзе) є”.

Луценко висловив стурбованість тим, що Генпрокуратура до цього часу “не викликала по- серйозному ні Кучму, ні Литвина, ні інших людей, чиї голоси звучать на плівках Мельниченка”. Крім того, за словами Луценка, до цього часу не зроблені очні ставки між Мельниченком і “цими людьми”.


До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.