Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Теплодар проти нових тарифів

Влада 11811 переглядів

Опубліковано - 17.09.2006 23:36 | Всі новини | Версія для друку

Теплодар проти нових тарифів
Теплодар проти нових тарифів
Теплодар вимагає від влади перегляду цін на комунальні послуги.

Віктор Ющенко з робочою поїздкою відвідав Одещину.

Особливо чекали на Президента у Теплодарі. Мешканці міста-супутника Одеси неодноразово зверталися до Секретаріату та Кабінету Міністрів. Люди просять чиновників перевірити правомірність підвищення цін на комунальні послуги.

Місто, якому не судилося стати енергетичним центром Півдня України, досі розплачується за нереалізований проект будівництва атомної станції. Встановлене колись потужне електрообладнання обтяжує місцеву економіку, зростають й тарифи.

Крім того, воду місто отримує після обласного центру, тож додатково даються взнаки втрати під час транспортування, хоча річка тут під боком.

Міський голова Леонід Печерський стверджує, що ціни встановлює не він, а держава. Останнім часом подорожчала електроенергія, разом з нею й вода.

Що стосується тарифів, то згідно з калькуляцією, майже долар коштують усі послуги з водопостачання, водовідведення і очищення каналізаційної мережі. У населення, яке отримує квитанції на сплату, в документах об`єднані ці три позиції.

Леонід Печерський, мер Теплодару: “Для нас честь мундиру - не найголовніше. Для нас найголовніше, аби тарифи були огрунтовні. Але я знов кажу, тарифи дійсно зависокі, проте ми думаємо, як полегшити навантаження на малозабезпечені верстви населення”.

Місто за територією таке, як Південний чи Іллічівськ, але кількість населення тут значно менша, від цього і платоспроможність низька, що також призводить до підвищення тарифів.

Галина Бабенко одна з тих теплодарців, хто вважає, що в їхньому місті комунальники не виконують своїх обов`язків. Уже кілька років зі стелі її квартири, під час дощу, тече вода. Стіни від вологості почорніли, почали відклеюватися шпалери. А проте жінка весь цей час сплачувала за комунальні послуги, тепер, каже, цього не робитиме.

Галина Бабенко, жителька Теплодару: “Це -якійсь кошмар, уявіть, ось моя квартираза котру, я вважаю, платити немає за що. Вона у мене коштує приблизно, без телефону, 380 грн., а ще 50 грн. в мене йде на сплату електроенергії: бо в нас немовля й ми мусимо включати колорифер, щоб підтримувати тепло”.

У далекому 1976, коли молоді фахівці-енергетики приїхали в Теплодар будувати атомну станцію, ніхто й не думав, що через чверть століття місто залишиться віч-на-віч зі своїми проблемами. Якщо відсоток сплат за комунальні послуги знижуватиметься, місто не зможе нормально ввійти в опалювальний сезон. Люди вже побоюються, що їх може спіткати доля алчевців.

Ала Грабова, жителька Теплодару: “Я була маленькою, коли сюди переїхали. Ми думали, що буде краще, а вийшло на гірше. Базперечно, мер встановив пам'ятники, зробив, щоб вода не виключалася, не виключалося світло й всі решта умов є, що нормально жити. Тільки вони дуже дорого коштують”.

У мерії повідомили, що спеціально створена комісія перевіряла, чи доцільно підвищувати тарифи. Зрештою дійшла висновку, що таки доцільно. Тепер міській владі доведеться застосовувати механізм допомоги малозабезпеченим категоріям населення, щоб вони не відчули подорожчання послуг.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.