Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Елітні особняки під Києвом затопить у квітні

Стихія Регіон: Київська область 12192 перегляди

Опубліковано - 20.03.2010 02:30 | Всі новини | Версія для друку

Піщані намиви добре помітні на супутникових фотографіях
Піщані намиви добре помітні на супутникових фотографіях
Весняний паводок загрожує затопити досить велику частину Києва і найближчі околиці. вже через 4-5 днів можливе затоплення садиб на 30-40 см вище рівня землі - попереджає МНС.

Околицям столиці загрожує рекордний за останні десятиріччя паводок. Елітні поселення багатіїв на Дніпрі під Києвом затопить у першій половині квітня. Про це повідомив директор Київський еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"Може затопити досить велику частину Києва і найближчі околиці. Найбільше не пощастить тим, хто побудувався на намивних пісках у Кончі-Заспі. Вони ж засипали там річки і озера, штучно утворювали ґрунт. Повністю не змиє, звичайно, бо там же будували якісні і дорогі будинки. Але перший-другий поверхи точно затопить", - стверджує еколог.

На Київській гідроелектростанції пояснюють: кількість снігу і товщина промерзання ґрунту цього року такі, як 1970-го. Тоді рівень води піднявся на 6 м і греблю ГЕС затопило по край бетонної огорожі. Але 40 років тому не було намитих островів і півостровів з елітними особняками, через які звузилося русло Дніпра.

Тепер вода просто не встигає проходити. Її рівень піднімається. У зоні ризику - Поділ, Бортничі, Теличка, Видубичі, Корчувате, Осокорки. Найбільша ж загроза - для елітних дач у Кончі-Заспі. Там мешкають екс-президенти, колишні і нинішній голова Верховної ради, ще деякі високопосадовці. Може змити й інші елітні поселення, зведені на намитій землі. Зокрема, "Срібну затоку", де будинки екс-прем'єрки Юлії Тимошенко та сім'ї столичного мера Леоніда Черновецького, зазначає ТСН.ua.

"Очікується, що на Київщині підтопить близько десятка населених пунктів у Броварському (Погребище), Бориспільському (Вишеньки, Гнідин, Вороньків), Обухівському (Трипілля, Українка) і Вишгородському (Хотянівка, Осещина) районах", - розповіла газеті "Сьогодні" керівник прес-служби МНС Київської області Вікторія Рубан. Вода буде прибувати повільно і вже через 4-5 днів можливе затоплення садиб на 30-40 см вище рівня землі. У цьому разі населення евакуюють на 2-3 тижні в шкільні табори, будинки відпочинку та наметові містечка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.