Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Названо десять причин любити Україну

Суспільне життя 20586 переглядів

Опубліковано - 23.04.2010 12:45 | Всі новини | Версія для друку

Українці - відкриті, довірливі і гостинні люди
Українці - відкриті, довірливі і гостинні люди
Видання “Корреспондент” у своєму свіжому випуску запропонувало власну версію десяти найбільших проблем і десяти найбільш значущих переваг українського суспільства.

Зокрема, Україна може похвалитися високим рівнем освіченості громадян. Згідно з даними звіту ООН за 2009 рік, читати і писати вміють 99,7% дорослих українців. Це більше, ніж у Франції, Німеччині і Великобританії та Іспанії.

Крім того, мешканці України можуть купувати на ринках продукти, вирощені без використання пестицидів, гормональних добавок та генної інженерії. Вони, пише Корреспондент, часом менш привабливі на вигляд і нездатні довго зберігатися, але зате ця їжа смачніша, а головне - корисніша для організму.

На думку журналу, середній вітчизняний школяр знає набагато більше за свого європейського однолітка, а в української молоді є можливість розпочати трудову кар'єру за спеціальністю ще до закінчення вузу. У 30 років українці, як правило, займають більш високі посади, ніж їхні, наприклад, німецькі та чеські ровесники, і, відповідно, часто більш високу оплату праці.

Серед достоїнств українського суспільства також виділяють вуличний спокій: українці живуть в одній із найбільш безпечних країн Європи. Корреспондент пише, що мешканці благополучних країн Західної Європи зазнають насильства на вулиці набагато частіше, ніж українці. Крім того, Україна є країною з низьким ризиком здійснення терактів.

Ще одним "бонусом" України є свобода слова. В Україні - найвищий рівень доступу громадян до інформації про те, що відбувається в країні і в світі серед країн СНД. Хоча в рейтингу Freedom House країна має статус частково вільної і перебуває на 117-му місці з 195, тобто кращою ситуацією можуть похвалитися 116 держав, проте на пострадянському просторі за рівнем цієї свободи Україна поступається тільки державам Балтії.

Корреспондент також звертає увагу на привабливі рекреаційні можливості країни: влітку - море і пляж, взимку - сніжні гори і лижні траси, а між ними - заповідні ліси і степи, і все це - в межах однієї країни. До того ж, на відміну від країн ЄС, українці мають більш вільний доступ до природних місць відпочинку.

Ще одним достоїнством, на думку журналу, є доброзичливе ставлення громадян не тільки щодо своїх сусідів - росіян, але і до представників будь-яких інших національностей і рас, що живуть тут або приїздять до країни. Крім того, незважаючи на політичну кризу, важку економічну ситуацію і щоденну необхідність зводити кінці з кінцями, українці залишаються відкритими, довірливими і гостинними людьми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.