Суд скасував результати виборів у Черкаську міськраду

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.11.2010 21:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12097

Черкаський окружний адміністративний суд скасував протокол Черкаської міської виборчої комісії про результати голосування у багатомандатному виборчому округу з виборів депутатів Черкаської міської ради від 6 листопада.

Про це повідомив голова Черкаської міської організації ВО «Свобода» Михайло Вакуленко, зазначивши, що суд таким чином задовольнив його позов.

За словами Вакуленко, фактично цим рішенням визнані недійсними результати голосування за депутатів Черкаської міськради за списками партій по багатомандатному виборчому округу.

Він сказав, що Черкаська міська організація ВО «Свобода» була вимушена звернутися до суду, аби визнати недійсними протоколи про результати голосування в багатомандатному виборчому окрузі.

За словами голови міської організації ВО «Свобода», Черкаська міська виборча комісія оприлюднила дані протоколів дільничних виборчих комісій, які збігалися із даними протоколів, які отримали спостерігачі «Свободи».

Пізніше міськвиборчком оприлюднив протокол про результати голосування, у якому було виявлено невідповідність кількості голосів, отриманих міською організацією ВО «Свобода». Так, за даними протоколів, що має «Свобода», ця політична сила набрала 2751 голосів, а за даними протоколу міськвиборчкому – 2663.

Таким чином «Свобода» набрала, за даними ТВК, 2,97%, так і не здолавши 3% бар’єр. Порівнявши дані протоколів дільничних виборчих комісій, було виявлено невідповідність по 4 дільницях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.