Ситуація на сході України покращилася, але цього замало

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 6.11.2015 23:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25763

Міністри закордонних справ країн “Нормандської четвірки” на переговорах у Берліні відзначили прогрес у тому, що на сході України припинилося кровопролиття, однак закликало до більшого поступу у врегулюванні політичних питань.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, який був господарем зустрічі міністрів Павла Клімкіна, Сєргєя Лаврова і Лорана Фабіуса, сказав журналістам після завершення переговорів, що на зустрічі йшлося про те, як далі зміцнити перемир’я між силами українського уряду і сепаратистів.

"Ніхто не заперечував труднощів і перешкод на шляху політичного врегулювання, - цитує пана Штайнмайєра агентство Reuters. - У мене склалося враження, що учасники переговорів сьогодні працюють над тим, щоби подолати ці перешкоди".

За словами німецького міністра, ключовим у переліку перешкод було виведення важкої зброї включно з танками, артилерією і мінометами.

Франк-Вальтер Штайнмайєр висловив сподівання, що цей процес буде завершено до початку грудня.

Російський міністр Сєргєй Лавров раніше заявив, що виконання мінських угод, найімовірніше,затягнеться до наступного року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.