На Донбасі стався міжнародний військовий конфлікт - Гаазький трибунал

Автор/джерело -  © “Главред”



Дата публiкацiї - 5.12.2017 17:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28125

Прокурор Гаазького трибуналу Фату Бенсуда опублікувала доповідь за результатами попереднього розслідування подій в Україні з часів Революції Гідності, анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі.

У документі містяться результати розслідування за період з 1 жовтня минулого року по 30 листопада нинішнього року.

"27 лютого 2014 озброєні особи у військовій формі без розпізнавальних знаків захопили урядові будівлі в Сімферополі, включаючи будівлю парламенту Криму. РФ пізніше визнала факт того, що у встановленні контролю над Кримським півостровом брали участь її військовослужбовці", - йдеться в тексті.

У доповіді також говориться, що "в тій мірі, в якій в Криму і Севастополі буде фактично зберігатися стан окупації, на ці території поширюється право міжнародних збройних конфліктів".

У висновках щодо кваліфікації конфлікту на Донбасі, який в Москві намагаються представити як внутрішній, вказується: "Канцелярія прокурора також привела додаткові відомості, що вказують на факт існування прямого військового протистояння між збройними силами РФ і України, з чого випливає, що найпізніше з 14 липня 2014 року, паралельно з неміжнародним конфліктом, на сході України розпочався міжнародний збройний конфлікт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Гаазький трибунал передали докази сотень злочинів, зафіксованих на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.