Західні військові занепокоєні новою потенційною загрозою від ВМФ РФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.12.2017 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28172

Найбільш високопосадовий військовий офіцер Великої Британії застеріг про нову загрозу, яку становить Росія для комунікацій та інтернет-кабелів, прокладених дном моря.

Начальник генерального штабу британських збройних сил сер Стюарт Піч заявив, що захист ліній зв’язку має стати пріоритетом для Британії й НАТО, повідомляє BBC.

У виступі в аналітичному центрі RUSI він вказав, що знищення або виведення з ладу кабелів стане "раптовим і потенційно катастрофічним" ударом по економіці країн НАТО.

"У відповідь на загрозу, яку становить модернізація російського військово-морського флоту - як атомних, так і неатомних підводних човнів і надводних кораблів, - ми, разом з нашими атлантичними союзниками, надаємо пріоритет завданням, пов’язаним із захистом морських ліній зв’язку", - повідомив він.

Сер Стюарт Піч займає найвищий щабель у професійній ієрархії британських військових. Він очолює Штаб оборони (еквівалент генерального штабу в інших країнах), є головним військовим радником для цивільного міністра оборони й уряду в цілому.

"Це може здатися повторенням старих завдань, - визнав він. - Дуже, дуже важливо, щоб ми всі зрозуміли, наскільки важлива ця задача для Організації Північноатлантичного договору".

"Адже Росія, крім будівництва нових кораблів і підводних човнів, продовжує вдосконалювати свої можливості інформаційної війни та інших нових методів ведення війни", - зазначив сер Стюарт.

За його словами, Британія і її союзники повинні зрозуміти сенс модернізації російського флоту і пропорційно модернізувати власні військово-морські сили.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.