Миротворці в ОРДЛО. У Кремлі заявили, що не допустять миротворців на українсько-російському кордоні на Донбасі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.12.2017 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28215

У Міністерстві закордонних справ РФ виступили проти можливої ​​появи миротворців ООН на окупованій ділянці українсько-російського кордону.

Про це заявив заступник голови МЗС Грігорій Карасін в інтерв’ю виданню "Коммерсант".

При цьому він наголосив, що, відповідно до російського проекту резолюції, "основним завданням миротворців має стати забезпечення безпеки спеціальної моніторингової місії ОБСЄ".

"Ми бачимо штучні спроби змінити цю концепцію в сторону впровадження якоїсь зовнішньої адміністрації на південному сході з перекриттям кордону між Донбасом і Росією. Про це не може бути й мови. Росія ніколи цього не допустить. Ми виступаємо за те, щоб миротворці ООН охороняли спостерігачів ОБСЄ, в цьому власне суть нашої пропозиції. Навколо цієї резолюції має бути велика дипломатична і політична робота ", – розповів Карасін.

Також він висловив сподівання, що наступного року "вдасться зробити кроки в цьому напрямку (щодо розміщення миротворців – ред.), але цей рух не має відбуватися за рахунок політичних інтересів Донецька і Луганська".

​У вересні президент Росії Владімір Путін погодився з ідеєю введення миротворців ООН на частину українського Донбасу, який не контролює українська влада. Київ, його західні союзники з одного боку і Москва з іншого мають різні позиції щодо мандату такої місії ООН. Росія пропонує розмістити миротворців на лінії розмежування сторін на Донбасі, а Україна з партнерами наполягає, що миротворці мають перебувати на всій окупованій території, включно з неконтрольованою частиною державного українсько-російського кордону.

Згодом спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація американського президента Дональда Трампа виступає проти включення росіян до миротворчої місії ООН на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.