У Конгресі США оцінили загрози з боку Росії

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 11.01.2018 09:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28242

В оприлюдненій у середу доповіді Конгресу США автори звинувачують Росію у здійсненні тривалого наступу на демократію в себе вдома і за кордоном, і закликають до багатосторонньої стратегії протидії, починаючи із лідерства американського президента, що, як вказується у документі, бракує в особі Дональда Трампа.

Доповідь «Асиметричний напад Путіна на демократію в Росії і Європі: наслідки для національної безпеки США» представив впливовий сенатор-демократ Бен Кардин.

Документ, підготовлений співробітниками апарату Сенатського комітету з міжнародних відносин, став першим масштабним дослідженням стратегії і тактики, використаної Кремлем в останні два десятиліття для втручання в політичні процеси в країнах Європи і США, щоб «всіма можливими способами підірвати демократичні інституції і трансатлантичні альянси».

Як зазначають автори, «асиметричний арсенал» Путіна включає «летальну суміш звичайних військових наступів, убивств, кампаній дезінформації і кібератак в Україні та організацію путчу в Чорногорії, дезінформацію та кібератаки в Німеччині, Франції, Британії, тощо.

«Ця загроза виникла задовго до того, як президент Трамп прийшов до влади, і буде існувати після того, як його адміністрація закінчить свою роботу, - сказав сенатор Кардин, представляючи доповідь. - У той час як президент Трамп практично не діє, пан Путін продовжує удосконалювати свій асиметричний арсенал і шукати можливості для ... підриву демократичних і міжнародних інститутів, створених Сполученими Штатами і Європою за останні 70 років».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.