Росія керує силами на Донбасі, але знову переконує ОБСЄ, що в Україні - внутрішній конфлікт

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 8.02.2018 22:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28337

Підтримувана Росією війна на cході України є центральною темою порядку денного засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє представництво США при Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"Починається п’ятий календарний рік з часу коли Росія розпочала конфлікт. Хоча у нас є узгоджений шлях до мирного врегулювання у вигляді Мінських домовленостей, прогрес до цієї мети є непевним", - йдеться в заяві представництва США при ОБСЄ.

"Росія все ще відмовляється брати на себе відповідальність за свою роль у конфлікті, незважаючи на численні свідчення того, що вона озброює, навчає, здійснює керівництво та воює спільно з антиурядовими силами на сході України", - заявив тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан.

"Коли Москва підписала Мінські домовленості, ми сподівались, що Росія виконає свої зобов’язання і вживатиме кроки, щоб припинити кровопролиття на Донбасі", - наголошує Каміан.

"Після 40-ка поновлень домовленості про припинення вогню, стало очевидно, що Росія може стримувати свої сили за бажанням. Однак, ми знову і знову чуємо її заявки про те, що Україна – на межі громадянської війни, і що це внутрішній конфлікт. Знову ж, підкреслюю: початок мирного врегулювання цього конфлікту є дії Росії з припинення вогню, виведення сил та відведення зброї, забороненої Мінськими домовленостями", - заявив посадовець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.