Ситуація на фронті: вогнева активність окупаційних військ різко знизилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2018 10:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28339

Друга половина минулої доби, починаючи приблизно з 17.30, пройшла без порушення режиму припинення вогню. Натомість, вчора вдень, спостерігалася вогнева активність бойовиків російсько-окупаційних військ. Ворог продовжував застосовувати міномети різних калібрів, нахабно порушуючи Мінські домовленості.

Про це повідомив прес-центр АТО.

На Донецькому напрямку бойовики застосували міномети калібру 120-мм по позиціях довкола Широкиного. З мінометів калібру 82-мм та гранатометів противник вів вогонь поблизу населених пунктів Піски та Водяне.

Загалом за минулу добу зафіксовано 4 обстріли з боку незаконних збройних формувань. Унаслідок ворожого вогню на Приазов’ї отримав бойове травмування один військовослужбовець Збройних Сил України. Його було оперативно доставлено до військового госпіталю та надано необхідний обсяг лікарської допомоги.

Вчора близько 12:30 год. з району населеного пункту хутір Ушаковка (територія РФ, Ростовська область) було здійснено провокативний обстріл зі стрілецької зброї в бік українських військовослужбовців, які виконують завдання із підсилення підрозділів Державної прикордонної служби України. Ніхто з них не постраждав. Вогонь у відповідь не відкривався.

Водночас слід відзначити, що представники російсько-окупаційних військ продовжують прикривати халатність та безвідповідальність своїх бойовиків міфічними обстрілами з боку сил антитерористичної операції.

Так, 7 лютого, вони заявили, що українські військові застосовуючи артилерію калібру 152-мм обстріляли селище міського типу Вергулівка, що на Луганщині.
Розвідкою штабу АТО встановлено, що шкоду місцевим мешканцям було нанесено внаслідок детонації боєкомплекту та розльоту уламків артилерійських снарядів через недотримання бойовиками правил пожежної безпеки. Окрім того, виявлено факт приховування втрати кількох одиниць ствольної артилерії.





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.