Газова війна 3.0. «Газпром» подасть апеляцію на рішення арбітражу в справі про постачання газу Україні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.03.2018 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28414

«Газпром» оскарджуватиме рішення Стокгольмського арбітражу в справі про постачання газу Україні, заявив заступник голови правління російської компанії Алєксандр Медвєдєв.

За його словами, «Газпром» подасть апеляцію у справі про транзит газу через Україну до кінця березня.

«Ми діємо точно відповідно до передбаченої контрактами процедури їх розірвання», – сказав Медведєв.

28 лютого компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації на суму 4,63 мільярда доларів за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу, у компанії оголосили про початок процедури розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України» на поставку й транзит газу.

1 березня у компанії «Укртрансгаз» заявили про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання. Уряд запровадив національний план дій в енергетиці щодо обмеження споживання природного газу.

3 березня в компанії «Укренерго» заявили, що зниження тиску газу в ГТС на 20% не вплинуло на стабільність енергосистеми. Президент Петро Порошенко, зі свого боку, повідомив, що ситуація з газопостачанням в Україні стабілізувалася.

5 березня «Нафтогаз України» отримав від «Газпрому» повідомлення про намір розірвати газові контракти на постачання й транзит.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.