Шпигуноманія. Путін оголосив про викриття в Росії за рік близько 400 шпигунів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.03.2018 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28418

Російський президент Владімір Путін заявив, що протягом минулого року в Росії була припинена діяльність 72 кадрових співробітників іноземних розвідок і 397 агентів іноземних спецслужб.

Путін 5 березня виступив на колегії ФСБ Росії, зазначивши, що в останні роки зростає активність іноземних розвідників. За словами Путіна, вони використовують найсучасніші методи агентурної й технічної розвідки.

Він закликав спецслужби Росії припиняти спроби іноземних розвідок отримати доступ до відомостей політичного, економічного й оборонного характеру.

За звинуваченнями у шпигунстві в Росії, зокрема, затримують громадян України. Так, у жовтні 2015 року в Росії за обвинуваченням у шпигунстві був засуджений до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму громадянина України Юрія Солошенка. Федеральна служба безпеки Росії заявляла, що «шпигунство» засудженого Московським міським судом Юрія Солошенка полягало в тому, що він діяв від імені двох українських підприємств, щоб купити запчастини до комплексів протиповітряної оборони України – як стверджує російська спецслужба, незаконно.

Російські правозахисники звертали увагу, що в перебігу розгляду справи Солошенка його права багато разів порушувалися. Також, на думку правозахисників, Юрій Солошенко був одним із політичних в’язнів-українців, яких незаконно тримали за ґратами в Росії. Його звільнили в рамках обміну 14 червня 2016 року.

На даний час за обвинуваченням у шпигунстві в Росії судять українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у вересні 2016-го. Його захист і українська сторона обвинувачення на адресу журналіста відкидають і закликають Росію негайно його звільнити.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.