У Кремлі зробили специфічні висновки після ракетної атаки США

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 16.04.2018 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28558

Президент Росії Владімір Путін попередив у неділю, що подальші атаки Заходу на Сирію, принесуть хаос у міжнародні відносини.

Такі заяви він зробив під час телефонної розмови зі своїм іранським колегою Гассаном Роугані. В офіційній заяві Кремля йдеться, що Путін та Роугані погодились, що атаки Заходу погіршили шанси на досягнення політичного рішення у багатосторонньому, семирічному конфлікті, в результаті якого загинуло якнайменш півмільйона людей.

Тим часом президент Асад зустрівся в Дамаску з російськими парламентарями. «З точки зору президента (Асада-ред.) це був акт агресії і ми розділяємо таку позицію», - процитувало агентство новин ТАСС депутата російської Думи Сергія Железняка. «Москва та Дамаск «ведуть єдину битву» не лише проти тероризму, але і для захисту суверенітету держав», - сказав Асад російським депутатам.

Вашингтон каже, що атаки були відповіддю на ймовірну хімічну атаку в Східній Гуті тиждень тому. Всі три учасники нападів (США, Франція та Великобританія) стверджують, що вони не були направлені на повалення президента Асада і не були втручанням у військовий конфлікт у Сирії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.